Jaroslav Dodok Hokej

Michal Handzuš nastúpi po 16 rokoch za Banskú Bystricu

Hokejový klub HC 05 Banská Bystrica získal z NHL skúseného centra Michala Handzuša. Hokejový útočník Michal Handzuš by chcel najbližšiu stredu odohrať prvý zápas od májového finále majstrovstiev sveta v Helsinkách.

Ilustračný obrázok k článku Michal Handzuš nastúpi po 16 rokoch za Banskú Bystricu
Foto: Jaroslav Dodok

V drese HC ´05 Banská Bystrica by mal vykorčuľovať na súboj Tipsport extraligy v Žiline. Po šestnástich rokoch nastúpi prvýkrát za klub, v ktorom vyrastal.

V extralige hral naposledy za Zvolen počas výlukovej sezóny 2004/05. Handzuš si počas leta doliečoval zranenia stehenného svalu a bedrového kĺbu i následné problémy s vychýlenou panvou. Informuje o tom denník Šport. „Áno, chcel by som začať hrať na budúcu stredu,“ povedal pre Šport Handzuš.

Tridsaťpäťročný center bol v minulých dňoch v Prahe u špecialistu na uvoľňovanie svalstva. Doma podľa vlastných slov cvičí rehabilitačné prvky na panvu a chrbticu.

Jeho rozhodnutie nastúpiť za Banskú Bystricu neovplyvnil súčasný stav rokovaní o novej kolektívnej zmluve v NHL. „Na začiatku októbra sme sa s predstaviteľmi klubu a trénermi rozprávali o tom, že môj návrat na ľad vyzerá byť reálny na prvý možný termín po reprezentačnej prestávke, a to sa naplnilo,“ dodal pre Šport Handzuš.

Za Banskú Bystricu hral naposledy kmeňový hráč San Jose Sharks 30. marca 1996, vtedajší ŠK Iskra Zlatý Bažant zdolal v prelínacej súťaži Skalicu a udržal si extraligovú príslušnosť.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM