Michal Majer Krimi

Mestských policajtov poslal na nesprávnu adresu

Banskobystrickí mestskí policajti riešia každodenne rozmanité prípady, pri ktorých ide o zdravie, alebo dokonca o život. Presne taký prípad sa odohral nedávno. Na linku 159 zatelefonoval muž, ktorý ohlásil, že žena, o ktorú sa stará, si v byte pustil

Zároveň uviedol, že táto žena sa nedávno vrátila zo zariadenia, v ktorom sa podrobila liečeniu zo závislosti na alkohole. Veliteľ operačného strediska prostredníctvom rádiostanice okamžite kontaktoval kolegov z motorizovanej hliadky a vyslal ich preveriť oznam. Policajti dorazili na inkriminované miesto, ale s prekvapením zistili, že na uvedenej adrese sa nič neobvyklé nedeje. Veliteľ operačného strediska hneď zatelefonoval mužovi na jeho mobilný telefón a upozornil ho, že uviedol nesprávnu adresu. Zároveň ho vyzval, nech ide do predmetného bytu a zoberie žene kľúče, aby sa nezamkla.

Muž najskôr opakovane tvrdil, že uviedol správnu adresu. Nakoniec však poslúchol veliteľa operačného strediska, ktorý mu navrhol, aby sa spýtal okoloidúcich, na akej ulici sa nachádza. Muž tak urobil a následne nahlásil správnu adresu. Mestskí policajti sa ihneď presunuli na miesto určenia. Medzitým veliteľ operačného strediska mestskej polície medzitým kontaktoval aj príslušníkov Policajného zboru.

Priamo na mieste zistili, že muž, ktorý sa o ženu stará, jej síce zobral kľúče od bytu, ale tá sa v byte zamkla pomocou náhradných kľúčov. Z bytu sa šíril pach plynu a žena, ktorá sa podľa oznamu mala nachádzať v byte, na výzvy nereagovala. Keďže bol ohrozený ľudský život a zároveň hrozila aj značná škoda na majetku, privolali policajti príslušníkov hasičského a záchranného zboru. Keď žena v byte počula ako policajti kontaktujú hasičov, nakoniec dvere sama dobrovoľne otvorila. Po vstupe do bytu vykonali policajti nevyhnutné opatrenia za zamedzenie nebezpečenstva výbuchu plynu. Zároveň kontaktovali aj rýchlu zdravotnícku pomoc, ktorej pracovníci ženu priamo na mieste vyšetrili a previezli do nemocnice.

Z tohto prípadu plynie jedno dôležité ponaučenie. V prípade, ak sa ocitnete v krízovej situácii a potrebujete pomoc, je dôležité aby ste operačným pracovníkom poskytli relevantné a hlavne presné informácie, lebo len tak môžu prijať účinné opatrenia na vašu záchranu.

Zdroj: msp-bb.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM