Jakub Forgács Rôzne

Mestský park už mení svoju tvár: Vyrastá v ňom multifunkčný priestor na športovanie!

Mestský park začína mať nový šat. V prvej etape jeho zveľaďovania v ňom vďaka občianskemu združeniu New Faces vyrástli hrazdy a konštrukcie na cvičenie s vlastnou hmotnosťou. To obľubujú najmä tzv. workouteri a parkouristi, ktorí si túto novinku prišli vyskúšať ako prví.

Ilustračný obrázok k článku Mestský park už mení svoju tvár: Vyrastá v ňom multifunkčný priestor na športovanie!
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie New Faces chce v rámci komplexnej úpravy mestského parku vybudovať atraktívne miesto. To by v jednotlivých etapách zahŕňalo výstavbu ihrísk a obnovu zelene spolu s osadením informačných tabúľ o životnom prostredí.

Obdivuhodné kúsky na konštrukciách

Už teraz v ňom stoja prvé cvičebné konštrukcie, ktoré si na vlastnej koži prišli vyskúšať banskobystrickí workouteri, parkouristi a freeruneri z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family. Nové ihrisko si veľmi pochvaľovali a o tom, že ho využili naozaj naplno, sa môžete presvedčiť aj v našej fotoreportáži. Na hrazdách a bradlách stvárali naozaj obdivuhodné a krkolomné kúsky.

Ako spomenuli bystrickí parkouristi, cvičenie s vlastným telom je pre človeka prirodzené, zdravé a v prírodnom prostredí Mestského parku je ešte efektívnejšie. Navyše je zadarmo. Vo svete je už podľa nich trendom výstavba multifunkčných konštrukcií na cvičenie, ale na Slovensku sa väčšinou stavajú detské, vekom limitované, ihriská.

Fitnes ihrisko aj pre postihnutých

V športovom areáli pre ľudí všetkých vekových kategórií, ktorý by navrátil ľudí k aktívnemu tráveniu voľného času v prírodnom prostredí, by mali v najbližších mesiacoch pribudnúť aj detské ihrisko, multifunkčné ihrisko s diváckou tribúnou, dve petangové dráhy, okrasná skalka, outdoorové fitness ihrisko, ale tiež šatne na prezliekanie sa. Fitnes by mohli využívať aj zdravotne postihnutí, nakoľko stroje budú určené aj im a poskytne sa im priestor pre stretávanie sa v príjemnom prostredí a získajú možnosť spoznávania nových ľudí. Projekt je spolufinancovaný z Nadačného fondu SPPoločne pri Nadácii SPP.

Foto: Ivan Krokvička (Slovak Freerun Family)

V Mestkom parku vyrastá multifunkčný športový priestor: Takto v ňom cvičili park
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM