Monika Obrtalová Rôzne

Mesto vydalo zdravotnícku ročenku

Po realizácii spoločného projektu pod názvom Hľadá sa reštaurácia Zdravého mesta, spolupráca magistrátu a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici pokračuje. Jej výsledkom je vydanie Zdravotníckej ročenky 2010, ktorá obsahuje šta

Publikáciu pripravili odborní pracovníci banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. O jej vydanie sa pričinil Mestský úrad, a tak vzájomnou spoluprácou oboch inštitúcií vznikla Zdravotnícka ročenka 2010, v ktorej čitatelia nájdu komplexné údaje za rok 2009 z oblasti demografie, informácie o zdravotnom stave populácie a životnom prostredí v regióne. „Spoločným cieľom oboch inštitúcií je komunikovať s odbornou i laickou verejnosťou a prinášať odpovede na nezodpovedané otázky v oblasti verejného zdravia. Verím, že aj tohtoročná publikácia nájde svojich čitateľov a rovnako aj stabilné miesto v ich knižniciach,“ dodáva primátor mesta Peter Gogola.

Mesto Banská Bystrica, Kabinet zdravé mesto podporilo vydanie zdravotníckej ročenky sumou 385 €. Vychádza v náklade 100 kusov. Ročenka je v elektronickej verzii dostupná na www.vzbb.sk v časti Publikácie, kde sú pre porovnanie zverejnené aj ročenky z minulých rokov a aj na mestskej internetovej stránke www.banskabystrica.sk. V knižnej podobe bude záujemcom k dispozícii v Klientskom centre Mestského úradu v Banskej Bystrici koncom mesiaca.

Zdroj a foto: Mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM