Monika Obrtalová Rôzne

Mesto podporí vybrané projekty sumou 8850 eur

Začiatkom júna zasadala v Banskej Bystrici kultúrna komisia, ktorá odsúhlasila pridelenie finančných prostriedkov na podporu šiestich domácich projektov. Krátko nato však magistrát z dôvodu finančnej krízy a výpadku podielových daní zastavil aj doto

Autormi predkladaných projektov boli bystrické organizácie, ktoré o dotáciu z mesta na takéto účely žiadali prvýkrát alebo opakovane. Napríklad Stredoslovenské osvetové stredisko žiadalo financie na ubytovanie, dopravu, prenájom ozvučenia, osvetlenie či stravu pre účinkujúcich, ktorí vystúpia na známom folklórnom festivale Bystrická folklórna haravara. Pomoc potrebovalo aj Združenie pre rozvoj folklórnych aktivít detí a mládeže Prvosienka na nákup hudobnej techniky či nahratie a vydanie vlastného CD. Suma 300 eur na nákup gitarového komba pôjde aj Združeniu saleziánskej mládeže Domka a o 50 eur viac dostane Gymnázium J. G. Tajovského na usporiadanie stredoškolského festivalu.

Finančnú podporu vo výške 700 eur získal aj Ateliér 3G na projekt Banskobystrický duch mesta – Genius Loci. Ide o výtvarný workshop, ktorý do mesta pod Urpínom zavíta po štvrtýkrát. Najväčšia čiastka vo výške 3500 eur pôjde z mestskej pokladnice na odborné a grafické spracovanie brožúry Banskobystrická architektúra 1. polovice XX. storočia, ktorú vydáva Spolok architektov Slovenska. Vďaka financiám na podklady, texty, fotografie, predtlačovú prípravu, polygrafické práce či tlačenie sa tak môžu na novú brožúru už čoskoro tešiť najmä priaznivci bystrickej architektúry.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM