Jakub Forgács Správy

Mesto očami fotografa Mateja Kapustu (26): Držiteľ Ceny primátora zachytil krásy Banskej Bystrice

Fotí síce z "podhľadu" invalidného vozíka, no jeho záberom to na kvalite neuberá. Pozrite si fotky Mateja Kapustu (26), ktorý iba prednedávnom získal Cenu primátora Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Mesto očami fotografa Mateja Kapustu (26): Držiteľ Ceny primátora zachytil krásy Banskej Bystrice
Zdroj: Dnes24.sk

Matej sa k fotografovaniu dostal spontánne. Predtým sa venoval latinsko – americkým tancom a hre na klavíri. Zlom nastal, keď si pred takmer šiestimi rokmi kúpil prvý kompaktný fotoaparát a neskôr aj zrkadlovku. Odvtedy sa stalo fotenie jeho vášňou.

„Najradšej fotím na Námestí SNP, v Parku pod pamätníkom SNP, ale pekne je aj v Mestskom parku či v okolí rieky Hron,“ vymenúva Matej, ktorý mal svoju prvú väčšiu výstavu v Stredoslovenskom Múzeu v Thurzovom dome. „Výstava bola rozdelená do troch okruhov: Hasiči, Mestská polícia a New York,“ pokračoval. Odvtedy ste už jeho snímky mohli vidieť napríklad v priestoroch bystrického nákupného centra, či kultúrneho domu.

Matejove fotky sa už objavili aj v kalendároch. „Bol to napríklad „Kalendár pre Daniela“, ktorý som nafotil spolu s fotografkou Lenkou Filipeje pre hasiča Daniela zo Šale,“ spomenul mladý fotograf, ktorý dodal, že s fotením by to ešte chcel dotiahnuť ďaleko.

Prierez tvorby Mateja Kapustu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

Foto: Matej Kapusta

Mesto očami mladého fotografa (26): Takto zachytáva krásy Bystrice držiteľ Ceny
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM