Tlačové správy

Mesiac plný príbehov uzavrie Knižná bodka v Europa Shopping Center

Mesiac marec už tradične nesie prívlastok „mesiac knihy“. Obdobie venované príbehom ukrytým v riadkoch uzavrie Europa Shopping Center symbolickou Knižnou bodkou – podujatím venovanom práve knihám.

Ilustračný obrázok k článku Mesiac plný príbehov uzavrie Knižná bodka v Europa Shopping Center
5
Galéria
Zdroj: Europa SC

Návštevníkom centrum vytvorí priestor na čítanie svojich obľúbených titulov, detského diváka poteší divadelné predstavenie a príležitosť dostanú aj všetci tí, ktorí prostredníctvom lásky k literatúre podporia správnu vec.

Knižná bodka sa uskutoční už tento víkend 24.-26. marca 2023 v bývalej predajni Blurr store, hneď pri centrálnej zóne prízemia Europa SC medzi eskalátormi. Priestor sa na tri dni premení na čitateľský kútik s mini knižnicou, kde si budú môcť návštevníci v pokoji prečítať vlastnú alebo zapožičanú literatúru.

V piatok večer o 17:00 hod. sa takto vytvoreným čitateľským éterom bude niesť beseda v spolupráci s Artforum Banská Bystrica a Literárnou baštou. Besedou bude čitateľov sprevádzať Zuzana Bariaková, ktorá okrem iných vyspovedá napr. Slavomíra Sochora či prekladateľku Paulínu Šedíkovú Čuhovú.

Zdroj: Europa SC

Sobota bude venovaná aj rodinám s deťmi, kedy bude od 15:00 hod. v kútiku prebiehať čítanie pre deti s knihou Psíček a mačička v spolupráci s OZ Celé Slovensko číta deťom. V nadväznosti na čítanie vystúpi sásovské Divadlo pod balkónom s predstavením pre malých i veľkých divákov. Predstavenie je bezplatné, kapacita na sedenie je však limitovaná.

Sobotné popoludnie bude patriť aj sprievodným aktivitám v spolupráci s domácim kníhkupectvom Panta Rhei. V čase od 17.00 hod. sa môžu návštevníci tešiť na čítanie pod taktovkou Verejnej knižnice Mikuláša Kováča, ktorá zároveň bližšie predstaví koncept Bibliomatu umiestneného v priestoroch centra.

Zdroj: Europa SC

„Naše centrum sa aj takýmito aktivitami snaží spríjemniť návštevníkom ich čas strávený v našich priestoroch. Podujatie venované knihám je obohacujúce nielen pre dospelého čitateľa, ktorý si už význam kníh naplno uvedomuje, ale osloví tiež deti, ktorým možno práve verejné podujatia dodajú istotu, že čítanie je obohacujúce pre ich slovnú zásobu, predstavivosť či fantáziu,“ približuje myšlienku podujatia Romana Dorotovičová, Marketing Coordinator Europa SC a pozýva všetky rodiny s deťmi, bez rozdielu veku, prísť sa presvedčiť o tom, že knihy sú napriek digitálnej dobe stále „in“.

V nedeľu sa bude v čase od 09:00–21:00 hod. priestorom centra ozývať šepot vyzbieraných kníh určených k charitatívnemu predaju, z ktorého OZ Pod krídlami anjelov podporí zdravotne znevýhodnených ľudí, alebo tých, ktorí sa ocitli v ťažkých životných situáciách.

Zdroj: Europa SC

Do predaja sa vyzbieralo viac ako 10 000 kníh rôznych žánrov, ktoré si môžu návštevníci zakúpiť za symbolickú cenu 1€ a pomôcť tak k lepšej kvalite života znevýhodneným obyvateľom. Knižný jarmok  predstaví aj zaujímavých spisovateľov, ktorí potešia účastníkov podujatia svojou osobnou prítomnosťou. Spomedzi nich sa predstaví napr. Anna Drevická, Jana Chorvátová, Norbert Valakovič, Jozef Mazár,či detská spisovateľka Zuzana Kubašáková.

Vstup na podujatie je voľný.

Zdroj: Europa SC

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Europa SC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM