Marcel Mojžiš Krimi

Megarazia kukláčov: Drogový biznis dostal tvrdý úder!

Policajti v Banskobystrickom kraji vykonali ďalšiu veľkú raziu. Po autičkároch si tentoraz posvietili na veľký biznis s drogami! Muži zákona vďaka špeciálnej akcii Tulipán odhalili až 1,4 tony psychotropných látok za neuveriteľné 3 milióny eur.

Slovenská polícia zabránila distribúcii nebezpečnej drogy na čierny trh v západnej a strednej Európe. V spolupráci s kolegami z iných krajín a Kriminálnym úradom finančnej správy odhalila veľké laboratórium na výrobu omamných a psychotropných lá­tok.

Neviditeľná droga[/size][/co­lor]

„Pri policajnej akcii v Banskobystrickom kraji polícia zaistila viac ako 1,4 ton chemickej psychotropnej látky, z ktorej sa vyrába droga známa ako tekutá extáza alebo neviditeľná droga,“ povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová s tým, že jej hodnota na čiernom trhu je takmer tri milióny eur a z tohto množstva by vyrobili 1,5 milióna jednorazových dávok drogy.

[color=#0066ff]Muži zákona prišli na to, že cez súkromnú spoločnosť boli na územie Slovenska dovážané látky deklarované ako preparáty na výrobu hnojív. //„Polícia ďalej zistila, že dovážané látky síce nie sú zaradené na zozname omamných látok, ale sú zneužívané ako prekurzory na ich výrobu,“ // uviedla Baloghová s tým, že na naše územie prichádzali prevažne z Ázie. Potom putovali do západnej Európy, ako jedlý olej alebo poľnohospodárske hnojivá. [/color]

Špeciálna stena[/size][/co­lor]

Prostredníctvom Europolu polícia informovala dotknuté partnerské orgány v krajinách, kam bola látka vyvážaná. „Aj na základe uvedených informácií zo slovenskej strany policajné orgány v Belgicku odhalili laboratórium na výrobu amfetamínu,“ podotkla hovorkyňa.

Policajti Úradu boja proti organizovanej kriminalite minulý týždeň zrealizovali akciu Tulipán. Počas niekoľkých domových prehliadok v Banskobystrickom kraji podľa Baloghovej zaistili rôzne chemické preparáty, listinné dôkazy, návody na výrobu omamných látok, zariadenie na výrobu tabliet a ďalší materiál, ktorý nasvedčuje prepojenie s laboratóriom v Belgicku. „Za dômyselne ukrytou dvojitou stenou policajti odhalili laboratórium slúžiace na výrobu drog,“ dodala policajná hovorkyňa o akcii. Muži zákona však v uplynulých dňoch vykonali aj veľký záťah na autičkárov. Viac [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.132283_Spe­cialna-akcia-Lego:-Policajti-udreli-proti-autickarom!-]TU![/link]

zvolen24.sk/tasr foto/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM