Marcel Páleš Samospráva

Medzinárodný deň detí v Banskej Bystrici bude veľkolepý: Čo sa chystá?

Dva dni osláv Medzinárodného dňa detí v Banskej Bystrici odštartujú už v piatok. Pripravilo ich mesto so svojimi organizáciami a podporou ostatných partnerov. Na čo sa môžu deťúrence tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodný deň detí v Banskej Bystrici bude veľkolepý: Čo sa chystá?
Zdroj: Dnes24.sk

Oslavy prebehnú na troch miestach, a to na Námestí SNP, v Parku pod pamätníkom a tiež v Mestskom parku. Začnú v posledný deň mesiaca v Parku pod pamätníkom, aby napokon skončili v prvý deň nového mesiaca v Mestskom parku.

Kukláči, pyrotechnici či polícia

V piatok od 10:00 do 18:00 sa o pozornosť detí postarajú záchranné zložky polície, hasičov a záchranárov. V ich podaní pôjde o statické ukážky ich práce. Sú pripravené aj súťaže a rôzne atrakcie.

Na čo sa môžu deti tešiť? Uvidia policajný zásah kukláčov, tiež zlaňovanie, kynológov pri ich práci, ale tiež pyrotechnikov, mestskú políciu, hasičov a špeciálne zásahové jednotky. Tiež si môžu pozrieť poskytnutie prvej pomoci, zaujímavé vozidlá či služobných psov.

Od 14,30 bude v priestoroch pred Barbakanom výstava fotografií o rozvojovej pomoci Afrike.

Tanečná horúčka a tiež Ego!

Od tretej popoludní v ten istý deň sa bude MDD oslavovať aj na Námestí SNP. Program Tanečná horúčka sľubuje tanečné animácie, školu tanca, breakin, tvorivé dielne SOS, hudbu z papiera, maľovanie na tvár a tiež vystúpenia tanečných skupín.

Medzi 17:00 a 19:00 okrem súťaží a hier program vyplní Jazyková škola Speak s DJ Majcom. Na záver prvého dňa osláv to rozprúdi koncert rapera Ega.

V sobotu cyklojazda mestom

Sobota sa začne ráno o deviatej pohybom. Hromadná cyklojazda hviezd ulicami mesta na podporu ekologickej dopravy v meste odštartuje v Mestskom parku.

Napokon detský cirkusový park prebehne v réžii mesta Banská Bystrica, pričom spoluorganizátormi sú Mestské divadlo – Divadlo z Pasáže a Park kultúry a oddychu. Deti si opäť prídu na svoje prostredníctvom rôznych atrakcií a súťaží. Budú si môcť vyskúšať aj triximobil a elektrobicykle.

Foto: Bohdan Haluz Mezei

MDD BB
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM