Monika Obrtalová Rôzne

Med-Art chce postaviť areál za deväť miliónov eur

Vďaka výstavbe distribučno-skladového areálu v banskobystrickom priemyselnom parku Majer-Šalková by malo vzniknúť 100 pracovných miest.

Banskobystrický priemyselný park Majer-Šalková bude mať zrejme nového investora. Spoločnosť Med-Art, s.r.o. totiž plánuje v parku postaviť distribučno-skladový areál za približne 9 mil. eur. Vďaka realizácii investičného zámeru, ktorý spoločnosť už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA), by malo vzniknúť celkovo 100 pracovných mi­est.

S výstavbou prvej etapy distribučného areálu na ploche takmer 13 tisíc metrov štvorcových chce firma začať už v prvej polovici tohto roka. Ukončenie výstavby prvej etapy je naplánované na začiatok budúceho roka. S výstavbou druhej etapy chce investor začať v roku 2015. „Prvá etapa bude pokrývať potreby s výhľadom na päť rokov s tým, že inžinierske objekty sú kapacitne vyprojektované na obe etapy. Dostavba druhej etapy bude vyžadovať len dostavbu skladových priestorov a priameho príslušenstva k nim,“ spresnil investor v posudzovanom zámere.

Firma Med-Art už v Banskej Bystrici pôsobí. Jej závod je umiestnený v centre mesta. Spoločnosť sa rozhodla investovať do výstavby nového distribučného areálu aj kvôli očakávaniu, že objem distribuovaných zdravotníckych a kozmetických výrobkov bude v budúcnosti rásť. „Potreba skvalitňovania služieb odberateľským subjektom vyvoláva nevyhnutné skracovanie času dodávok, potrebu rozšírenia sortimentu a zvýšenie skladových objemov pri efektívnejšom prevádzkovom usporiadaní jednotlivých funkčných priestorov,“ zdôvodnila svoje investičné plány spoločnosť.

Spoločnosť Med-Art, ktorá vznikla v roku 1991, sa zameriava na distribúciu liekov, zdravotníckeho materiálu, kozmetiky, diagnostík, homeopatík a doplnkového sortimentu vrátane nutričných a dietetických prípravkov. Produktové portfólio firmy tvorí 27 tisíc položiek všetkých terapeutických skupín.

Zdroj: SITA foto: sazp

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM