Jakub Forgács Správy

Materské školy v Bystrici prijali 698 detí, v meste pribudnú 3 nové škôlky

Do 27 materských škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica bolo v roku 2013 prijatých 698 detí. V porovnaní s minulým rokom ide o nárast približne o 50 detí.

Ilustračný obrázok k článku Materské školy v Bystrici prijali 698 detí, v meste pribudnú 3 nové škôlky
Zdroj: TASR

„Do materskej školy nebolo prijatých 128 detí. Neprijaté boli také deti, ktoré k 1.9.2013 ne­dosiahnu vek 3 roky, resp. nemajú trvalý pobyt v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa primátora Martina Kanisová. Najviac detí – 150 je v MŠ Šalgotarjánska a najmenej – 20 bolo tento rok prijatých do MŠ Hronská.

Mesto zatiaľ neplánuje žiadne rekonštrukcie objektov MŠ, iba údržby. „Banská Bystrica MŠ neruší, ale nemá v pláne ani otvárať nové triedy, pretože od septembra sa otvárajú tri nové súkromné MŠ na území mesta,“ pokračovala Kanisová.

Napriek tomu, že niekedy sa zvyklo stať, že dieťa sa zapísalo na viac škôlok, u nás to nehrozilo. „Každé dieťa sa mohlo zapísať len raz, pretože zápis je vykonávaný cez centrálnu evidenciu, ktorá je napojená aj na evidenciu obyvateľstva. Po zápise, ktorý bol v marci, sa do dnešného dňa zapísalo ešte 22 detí,“ dodala na záver Kanisová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM