Jakub Forgács Správy

Máte už plány na víkend? V Bystrici sa môžete tešiť aj na tieto akcie, pozrite si prehľad!

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Máte už plány na víkend? V Bystrici sa môžete tešiť aj na tieto akcie, pozrite si prehľad!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Sobota Koliba u sv. Krištofa – Vrštek
  • Sobota 19:00 Klub 77 – BETRAYERS OF BLOOD PT. 10: BEST OF – Zradcovia Krvi sa Vám tentokrát rozhodli sprostredkovať kompiláciu toho najlepšieho, čo pod ich taktovkou zaznelo v časoch minulých. Je tu jubilejná 10. časť a osud to navyše zariadil tak, že sa koná rovných 5 rokov po prvej…
  • Nedeľa 16:00 Aula SZU – RICHARD MÜLLER & FRAGILE TURNÉ „HLASY 2“ – Beznádejné vypredané sály, vyše 35 000 divákov, viac ako 16 000 predaných albumov, ocenenie Krištáľové krídlo, Album roka podľa ZAI, ale najmä ohlasy fanúšikov presvedčili Richarda Müllera a Fragile projekt HLASY zopakovať. Nenechajte si ujsť jedinečné spojenie a nezabudnuteľný hudobný zážitok. Richard Müller a vokálna skupina Fragile na jeseň predstavia divákom nový program!

FESTIVALY:

  • Sobota a nedeľa – Štátna opera – BANSKOBYSTRICKÉ HUDOBNÉ DNI 2014

WORKSHOPY:

  • Sobota a nedeľa Záhrada – CNK – Jaro Viňarský: MOVEFORMATION / POHYBFORMÁCIA – Kto je to, kto sa pohybuje, tancuje? Čo hýbe toho, kto sa pohybuje, tancuje?

PREDSTAVENIA:

  • Nedeľa 16:00 BDNR – SOFINKINE MALÉRY /Sofia de Ségur/ – Malá Sofia žije v 19. storočí na zámku Komtesy de Ségur, ale ako každé dieťa, aj ona chce všetko spoznať, okúsiť a zažiť. A väčšinou spraví poriadny malér.

VÝSTAVY:

  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – DOMINIK SKUTECKÝ – ARS ET AMOR, LABOR ET GLORIA – Výstava má zámer predstaviť verejnosti menej známe diela a širšiu tvorbu maliara Dominika Skuteckého pri príležitosti 20. výročia zriadenia umelcovej stálej expozície.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – FRIEDRICH SCHILLER – Výstava kníh, foto, video a audio dokumentov z fondu ŠVK.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – POVODEŇ ´74 – Výstava o poslednej veľkej povodni v Banskej Bystrici z októbra 1974. 40-te výročie povodne je zároveň príležitosťou na pohľad do histórie povodní v meste Banská Bystrica a jej okolí.
  • Sobota a nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum MEDVEDE A MY – ýstava o medveďoch predstavuje fakty zaujímavou a hravou formou. Fotografie dopĺňa prezentácia v powerpointe, vzdelávací film, sadrové odliatky medvedích stôp a mnohé iné zaujímavosti. Sériu pútavých banerov s detailami o živote medveďa dopĺňajú zaujímavosti napríklad aj o tom, čím sa medvede živia, prečo v zime spia a akým hrozbám musia čeliť. Výstava zároveň ponúka návod ako účinne ochrániť včelíny či úrodu, ale aj to, ako sa vyhnúť najnebezpečnejším situáciám a čo robiť pri strete s medveďom.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenská galéria – MIROSLAV BROOŠ – BYŤ V OBRAZE – Umelec a pedagóg Miroslav Brooš (1952) dlhodobo pôsobí v prostredí Banskej Bystrice. Jeho umelecký program charakterizuje komplexný prístup k práci s výtvarným objektom, využívanie základných materiálov (textil, papier, zem, drevo…) a skúmanie ich procesuálnosti.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – SKRYTÝ SVET – Výstava makrofotografií Petra Pařízka.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – JOZEF GREGOR TAJOVSKÝ – Výstava fotografií a plagátov venovaná 140. výročiu narodenia spisovateľa, prozaika, dramaturga.

PRE DETI:

  • Sobota a nedeľa Europa SC – JULES VERNE A JEHO SVET – Verneho geniálne vízie a výpravy do neznáma sú predmetom výstavy Jules Verne a jeho svet. Svetoznámy spisovateľ predbehol dobu a z jeho kníh má čitateľ pocit, akoby vytušil budúcnosť.
  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI V TIHÁNYIOVSKOM KAŠTIELI – Vytvor si vlastného maca

INĚ AKCIE:

  • Sobota a nedeľa Stredoslovenské osvetové stredisko – VIDEOŠKOLA 3 – Tvoríme hraný film. Lektori: Viluda & Kršiak.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – POZVANIE DO DIVADLA – Prezentácia ochotníckej divadelnej činnosti zo zbierok LHM.
  • Nedeľa 13:00 Stredoslovenská galéria – TVORIVÁ DIELŇA PRE VEREJNOSŤ – TVORIVÁ DIELŇA PRE VEREJNOSŤ – Októbrová tvorivá dielňa bude inšpirovaná výstavou diel Dominika Skuteckého Ars et Amor, Labor et Gloria. Bude zameraná na reštaurovanie. Súčasťou stretnutia bude prednáška reštaurátora Miroslava Slúku o nových skutočnostiach zistených pri reštaurovaní portrétov svokrovcov Dominika Skuteckého a praktické ukážky, ako reštaurátor postupuje pri svojej práci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM