Jakub Forgács Správy

Máte chuť na točenú zmrzlinu? V Bystrici si ju môžete dopriať na TÝCHTO miestach

Počas horúcich dní mnohým dobre padne schladenie. Zmrzlinární je v Bystrici viacero, kde však ponúkajú aj točenú zmrzlinu?

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť na točenú zmrzlinu? V Bystrici si ju môžete dopriať na TÝCHTO miestach
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár týždňami sme vám priniesli výsledky ankety o najlepšiu zmrzlinu v Bystrici. Hoci na prvých dvoch priečkach bol rozdiel skutočne tesný, z triumfu sa nakoniec teší Zmrzlináreň Halimi pod Pamätníkom SNP. Teraz sme sa pozreli na to, kde si môžete dopriať točenú zmrzlinu.

PlťkaSki

V areáli Strednej odbornej školy pod Bánošom už niekoľko rokov funguje prevádzka PlťkaSki. Vychutnať si tu točenú zmrzlinu môžete denne od 11.00 do 20.00 hod. priamo na lodi. Zaujímavosťou je, že každý deň sú v ponuke iné príchute a podávaná zmrzlina je kombináciou dvoch z nich. Cena je 1,30 eur za 100 gramov, ale ako prezradil majiteľ, na požiadanie vám pripravia aj menšiu.

Ice and coffee bar

Tohtoročnou novinkou na bystrickom plážovom kúpalisku je točená zmrzlina, ktorú si môžete kúpiť v stánku pri jazere. Otvorený je od 9.30 do 19.00 a v ponuke nájdete zmrzliny od tradičného českého výrobcu z Opočna. Medzi príchuťami nechýbajú vanilková, čokoládová, osviežujúca jogurtová, jahodová, či sorbetové. Cena je 2,00 eur za 100 gramov.

DonutSK

V nákupnom center SC Point iba prednedávnom otvorili stánok s donutmi. Mnohí možno ani nevedeli, že v ňom okrem iného ponúkajú aj točenú zmrzlinu. Prevádzka je otvorená od 9.00 do 19.00 hod. (s výnimkou sviatkov) a môžete si v nej kúpiť malú (0,80 eur) alebo veľkú (1,30 eur) zmrzlinu. Príchute sú zatiaľ iba čoko a vanilka a striedajú sa denne, zatiaľ náhodne. Ako však informovala prevádzka, chystá sa zaviesť systém, aby ľudia vedeli cielene v dané dni prísť na želanú príchuť.

Ďalšie aktuálne správy

Poznáte aj ďalšie miesta v Bystrici, kde si môžete dať točenú zmrzlinu? Napíšte nám na bystrica@dnes24.sk a radi ich postupne pridáme do nášho prehľadu.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj to, ako pred niekoľkými týždňami dopadlo hlasovanie čitateľov o naj „klasickú“ zmrzlináreň v Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

VÝSLEDKY HLASOVANIA - Kde v Bystrici majú najlepšiu zmrzlinu?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM