Webnoviny - Futbal

Masér FK Dukla zachránil mladému hráčovi život

Masér mladých futbalistov FK Dukla Banská Bystrica Dominik Škubák v prípravnom zápase mladších dorastencov Nitra - Dukla Banská Bystrica zachránil hráčovi "vojakov" Martinovi Válovčanovi život, keď mu po tvrdom osobnom súboji pohotovo vytia

„Bol som náhodou za nitrianskou bránkou, kde sa to stalo. Videl som, ako Maťo Válovčan ide do súboja s brankárom a jedným nitrianskym hráčom. Bol to veľmi nebezpečný súboj, keďže jeden hráč išiel priamo na neho z jednej strany a druhý z druhej strany. Hneď ako som videl, že Maťo bezvládne leží na ihrisku, rýchlo som za ním bežal a snažil som sa mu pomôcť. Videl som, že má zapadnutý jazyk a poskytol som mu prvú pomoc, aby mohol dýchať a s pomocou nitrianskeho maséra Maroša Drinku sme mu jazyk úplne vytiahli. Martin sa potom cítil dobre, ale vzápätí prišla aj záchranka a odviezla ho do nemocnice na pozorovanie,“ citovala oficiálna internetová stránka banskobystrických futbalistov www.fkdukla.sk, slová Dominika Škubáka, ktorými opísal vzniknutú situáciu, pri ktorej prejavil svoju pohotovosť.

„Vo chvíli, keď som Válovčana videl bezvládne ležať na ihrisku, nad ničím som nerozmýšľal, len som mu rýchlo utekal na pomoc. Podobnú situáciu som zažil aj ako hráč v majstrovskom zápase, keď protihráč upadol do bezvedomia po zrážke s iným futbalistom,“ pripomenul Dominik Škubák.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM