Jaroslav Dodok Tlačové správy

Manželia sa rozhodli prerobiť hotel neďaleko Banskej Bystrice na nepoznanie. Všimli ste si ho?

Inšpirovali sa v zahraničí, kde si spoločne vysnívali hotel, ktorý od piky zrekonštruovali. Čo ponúka hosťom a čím je výnimočný?

Ilustračný obrázok k článku Manželia sa rozhodli prerobiť hotel neďaleko Banskej Bystrice na nepoznanie. Všimli ste si ho?
22
Galéria
Zdroj: Hotel Tatran

Len dva kilometre od R1-ky a pritom stále v lese sa nachádza Horský Hotel Tatran, o ktorý sa starajú manželia Slivkovci. ,,Keďže som vyštudoval hotelovú školu a k cestovnému ruchu som mal vždy blízko, hľadal som pracovné príležitosti v tejto oblasti," hovorí František Slivka, ktorý sa pred 20-timi rokmi aj s manželkou rozhodol odcestovať pracovne do zahraničia.

,,Dostali sme sa do vychytených hotelov a reštaurácií v Nemecku, Švajčiarsku, Taliansku a Rakúsku, kde sme na vlastné oči videli ako sa hosťom ponúka kvalita a zážitok." Pracovať v zahraničí však bola poriadna drina. Manželia Slivkovci sa práve vďaka tejto skúsenosti veľa naučili.

,,Inšpirovali sme sa tým, ako miestni hotelieri pristupujú k svojim zákazníkom. Páčilo sa nám aj to, ako krásne boli zariadené izby. Kvalita, ktorou sa pýši hotelierstvo v krajinách ako je Nemecko, Rakúsko ,Taliansko či Švajčiarsko, sa nedá porovnávať s tým, čo poznáme na Slovensku."

Sen premenili na skutočnosť

Práve vďaka dlhodobému pobytu v zahraničí začala manželská dvojica snívať o svojom vlastnom hoteli. Nezostalo však iba pri víziách či predstavách. Svoje sny sa manželia Slivkovci rozhodli zrealizovať. ,,Začali sme hľadať nejakú príjemnú a vhodnú lokalitu v okolí Banskej Bystrice. Po dlhšom čase sa nám naskytla príležitosť kúpiť nehnuteľnosť zo sedemdesiatych rokov, v pôvodnom stave , ktorá sa nachádza na Kováčovej."

Spraviť rozhodnutie bolo ťažké a veľmi náročné. Obaja dlho zvažovali či to so starou budovou risknúť. Napokon sa však do náročnej rekonštrukcie pustili, vyžadovalo si to však prerobiť absolútne všetko a vdýchnuť starej budove nového ducha.

Zdroj: Hotel Tatran

„Základná konštrukcia budovy a strecha boli dobré, všetko ostatné, ako elektroinštalácia, rozvody vody, kúrenia, radiátory, okná, dvere, podlahy, kanalizáciu či omietky sme museli vybúrať a nahradiť novými, kvalitnými materiálmi,“ prezrádza František Slivka.

Dali si záležať na kvalite

,,Úplne nová je aj kotolňa, kde je najmodernejší rakúsky kotol na pelety a drevoštiepku, v emisnej triede EURO 5. Napríklad okná, balkónové a vstupné dvere sú z najmodernejších profilov s trojitým zasklením, interiérové dvere sú všetky v protipožiarnom a protihlukovom vyhotovení s pravou drevenou dýhou, koberce sú v 5* štandarde, ako aj matrace, uteráky a posteľné prádlo,“ ukazujú majitelia.

Kúpeľne sú všetky kompletne nanovo zrekonštruované, v každej kúpeľni je k dispozícii sušič vlasov švajčiarskej výroby, vodovodné batérie, sprchové kúty a sanita sú nemeckej výroby. ,,Každá izba je vybavená plochým LED televízorom s pripojením na internet, ako aj wifi pripojením a káblovým pripojením na internet,“ dopĺňajú manželia.

Mesiace driny

,,Čakalo nás veľmi náročné obdobie. Mali sme jasnú predstavu o tomto, ako bude náš hotel vyzerať, preto sme museli spojiť sily a zamakať," hovoria o 12 mesiacoch driny Slivkovci.

Úsilie sa však vyplatilo. Po kompletnej rekonštrukcii navštívili v marci 2016 Hotel Tatran prví hostia, ktorí boli z priestorov unesení. Čo ich najviac oslovilo?

,,Hostia sú maximálne spokojní s raňajkami a s ubytovacou časťou. Je tu ticho a kľud. Hostia sa dobre vyspia, cítia sa u nás veľmi príjemne a to aj preto, že sme do rekonštrukcie interiéru a vybavenia investovali státisíce eur," zdôrazňujú majitelia.

Len 500 metrov od aquaparku

Manželia si dali záležať aj na maličkostiach, akým je výber posteľného prádla, zariadenie izieb či kúpeľní. Nehovoriac o osobnom prístupe. ,,Iba 500 metrov od nás je aquapark a keďže sa nachádzame v lese, ľudia sem chodia oddychovať aj relaxovať." Ráno alebo aj v priebehu dňa nie je problém vidieť v okolí hotela srnčiu zver alebo sovu.

Čo ich ďalšie plány? ,,V blízkej dobe chceme pripraviť pre našich zákazníkov veľkú reštauráciu, lobby bar ako aj konferenčnú miestnosť," hovoria o svojich plánoch. Kapacita 11 izieb je pre nich zatiaľ postačujúca, vďaka čomu má Hotel Tatran príjemnú rodinnú atmosféru. A to je dôvod prečo ho určite navštíviť. Počas Silvestra sa nájde posledných pár voľných izieb, ktoré si môžete rezervovať na: www.hoteltatran.com.

Manželia zrekonštruovali Hotel Tatran. Bystričania, všimli ste si ho?
22
Galéria
Zdroj: Hotel Tatran
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM