Monika Obrtalová Rôzne

Maňka píše Radičovej kvôli Finančnému riaditeľstvu

List zo žiadosťou, aby sa sídlom novonavrhovaného Finančného riaditeľstva stala Banská Bystrica, zaslal v týchto dňoch premiérke Ivete Radičovej predseda BBSK Vladimír Maňka. List poslal na základe jednomyseľnej podpory krajských poslancov. Argumentu

V Banskej Bystrici je komplex budov, v ktorých okrem množstva kancelárii je aj Daňová škola pre vzdelávanie viac ako 5000 zamestnancov daňovej správy, píše sa v liste. V banskobystrickom regióne sa za tie roky vytvorila kvalifikovaná skupina odborníkov v daňovej oblasti. Pri zmene sídla budú podľa Maňku aj podstatne vyššie náklady na kúpu a prenájom budov v hlavnom meste, kde sú oveľa vyššie ceny nehnuteľností. Banskobystrický kraj je navyše regiónom s najvyššou mierou nezamestnanosti a zrušením sídla sa táto situácia ešte zhorší.

Doložka vplyvov k návrhu zákona jednoznačne uvádza, že do roku 1013 dôjde k celkovému zníženiu zamestnancov o viac ako 1400. Keďže na Daňovom riaditeľstve pracuje v súčasnosti viac ako 70% žien, ktoré sa starajú o svoje rodiny, nie je reálny predpoklad, že sa zamestnanci budú z B. Bystrice sťahovať do Bratislavy. Maňka preto žiada o prehodnotenie tohto návrhu tak, aby sa sídlom Finančného riaditeľstva stala Banská Bystrica.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM