Jakub Forgács Kultúra

Maľovať sa dá aj bez štetca: Bystričania si to teraz môžu vyskúšať na vlastnej koži!

Možno ste ani netušili, že pestrofarebné umelecké diela dokážete vytvoriť aj bez pomoci štetca. Na októbrovej tvorivej dielni v našom meste sa o tom presvedčíte sami. Stačí popustiť uzdu svojej fantázii a zaexperimentovať...

Ilustračný obrázok k článku Maľovať sa dá aj bez štetca: Bystričania si to teraz môžu vyskúšať na vlastnej koži!
Zdroj: TASR

Októbrová tvorivá dielňa pre verejnosť pod názvom Nezvyčajné maľovanie, ktorú pripravila banskobystrická Stredoslovenská galéria na sobotu o 13:00 v Praetóriu na Nám. Š. Moysesa v Bystrici, bude inšpirovaná výstavou ArtD. No1 – Umelci s titulom artis doctor. „Aktivita je vhodná pre dospelých, študentov, žiakov aj pre rodiny s deťmi od šiestich rokov,“ uviedla Katarína Baraníková zo Stredoslovenskej galérie.

Očakávajte nezvyčajné postupy maľby

„Tvorivá dielňa bude inšpirovaná vybranými dielami na výstave, ktoré ponúkajú veľa možností na experimentovanie. Návštevníci si vyskúšajú nezvyčajné postupy maľby a vytvoria vlastné práce maľované bez štetca,“ konkretizovala. Dielňa potrvá do 16:00.

Stredoslovenská galéria pripravila pre verejnosť cyklus pravidelných víkendových tvorivých dielní. Tematicky súvisia s aktuálnou výstavou v galérii.

Dôležití aktéri umeleckej scény

Samotná výstava prezentuje tvorbu mladých umelcov, absolventov doktorandského programu na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave. „Nie je náhodou, že ide zväčša o tých, ktorí nielen v akademickom prostredí, ale aj v reálnom priestore umeleckej scény sú jej dôležitými aktérmi,“ konštatovala Baraníková.

Na toto štúdium sú podľa jej slov prijímaní takí mladí umelci, ktorí už majú pomerne jasnú predstavu o svojej umeleckej tvorbe a ich prítomnosť v doktorandskom programe by mala mať charakter nielen umelecky „svojského,“ ale aj analytického reflektovania toho, čo súčasný svet umenia prináša.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM