Iné športy

Majstrom Slovenska v časovke je cyklista Dukly: Zabodovali aj ďalší jazdci

Ján Andrej Cully v konkurencii Slovákov zajazdil suverénne a zaslúžene získal miestenku na ME v tejto disciplíne.

Ilustračný obrázok k článku Majstrom Slovenska v časovke je cyklista Dukly: Zabodovali aj ďalší jazdci
Zdroj: Dukla Banská Bystrica

Jazdec Dukly Banská Bystrica Ján Andrej Cully obhájil vo štvrtok titul v časovke jednotlivcov na spoločnom šampionáte ČR a SR v cestnej cyklistike, ktorý hostí Mladá Boleslav. Triumfoval suverénne s vyše minútovým náskokom pred oddielovým kolegom Martinom Haringom, tretí finišoval Ronald Kuba.

Suverénny triumf

Cully v konkurencii Slovákov zajazdil suverénne a zaslúžene získal miestenku na ME v tejto disciplíne. V absolútnom poradí skončil na 8. mieste so stratou 2:20 minúty na víťaza Josefa Černého (CCC Team).

„Veľmi si vážim tento titul. Snažil som sa na dnešný deň pripraviť. Opäť som šiel do prípravy s väčším množstvom skúseností. Vedel som, čo mi vyhovuje a čo menej. Som rád, že to vyšlo. Pokúsim sa zabojovať na ME. Preto v sobotu neštartujem, čo ma, samozrejme, mrzí. Budeme chcieť zabojovať o medailu,“ povedal víťaz pre web cycling-info.sk.

Súperili aj ženy

Slovenská reprezentantka Tereza Medveďová (WCC Team) sa stala majsterkou Slovenska medzi ženami. Medzi juniorkami sa tešila z triumfu Nora Jenčušová (CEA Schwabik cycling).

Obhajkyňa triumfov z posledných rokov medzi ženami Tatiana Jaseková skončila tretia, dostala sa pred ňu aj Janka Keseg Števková, ktorá na víťazku na 20 km trati stratila len 5 sekúnd. „Nevedela som, čo mám čakať, lebo asi mesiac a pol som nebola na Slovensku. Nevedela som, ako sú pripravené ostatné baby. Trať sa mi páčila, som spokojná. Pre mňa bola tak akurát. Snažila som sa to neprepáliť, ale dobre rozložiť. Ambície pred sobotou mám najvyššie, ale nechcem od toho príliš veľa očakávať. Uvidíme ako sa to vyvinie,“ citoval Medveďovú portál cycling-info.sk. V absolútnom poradí skončila tretia so stratou necelých šesť sekúnd na Češku Nikolu Noskovú.

Juniorský titul obhájila najväčšia favoritka Jenčušová, ktorá striebornú Terezu Kurnickú z Trenčína zdolala až o 57 sekúnd. Jenčušová suverénne zdolala aj všetky české juniorky.

Výsledky – časovka:

muži (40 km): 1. Ján Andrej Cully (Dukla Banská Bystrica) 48:32,3, 2. Martin Haring (obaja Dukla Banská Bystrica) +1:10, 3. Ronald Kuba (Brigetio KSE) +01:15, 4. Marek Čanecký +1:23, 5. Lukáš Kubiš (obaja Dukla Banská Bystrica) +1:48, 6. Samuel Oros (Cycling Academy Trenčín) +2:04

ženy (20 km): 1. Tereza Medveďová (WCC Team) 27:28 min., 2. Janka Keseg Števková (Outsiterz) +5 s, 3. Tatiana Jaseková (Cyklistický klub Spartak Tlmače) +9, 4. Mariana Findrová +53, 5. Lívia Hanesová (obe CK Banská Bystrica) +1:29 min., 6. Laura Debnárová (CyS – Akadémia Petra Sagana) +1:30

juniorky (11 km): 1. Nora Jenčušková (CEA Schwabik cycling) 15:08, 2. Tereza Kurnická (TJ Slávia ŠG Trenčín) +57, 3. Simona Záhorcová +1:21, 4. Vladimíra Zelinová (obe MŠK Žiar nad Hronom – CK) +1:27, 5. Laura Lukáčová (TJ Slávia ŠG Trenčín) +1:38, 6. Miriama Čišecká (CyS – Akadémia Petra Sagana) +2:30

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM