Hokej

Majster z Bystrice chcel aj slovenských obrancov. Kupec skončil

Ryan Glenn bol po dávnejšie avizovaných príchodoch Patrika Lampera a Mária Luntera poslednou posilou bystrického tímu.

Ilustračný obrázok k článku Majster z Bystrice chcel aj slovenských obrancov. Kupec skončil
Zdroj: TASR

Vedenie tipsportligového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica malo v závere prestupového obdobia záujem aj o slovenských obrancov, no napokon defenzívu vystužilo o Kanaďana Ryana Glenna. Zaujímavou správou je pravdepodobný koniec kariéry mladého obrancu Martina Kupca. V rozhovore pre klubovú stránku to uviedol športový manažér „baranov“ Július Koval.

Ryan Glenn bol po dávnejšie avizovaných príchodoch Patrika Lampera a Mária Luntera poslednou posilou banskobystrického tímu. „Mali sme rozpracovaných troch slovenských obrancov. Môžem povedať, že ani jeden nevyšiel. Museli sme preto reagovať a ako deviateho obrancu podpísať Ryana Glenna, aby sme mali dostatočnú hĺbku v defenzíve. Vysvetlil som mu, že prichádza do mužstva ako deviaty obranca na ucelenie defenzívnych radov. Prijal to veľmi dobre. Je si vedomý svojej pozície. Zároveň je ochotný tvrdo pracovať a pomôcť nášmu klubu k spoločnému cieľu," prezradil Koval.

Na pomyselnú pozíciu deviateho obrancu mal klub záujem získať mladíka Martina Kupca, ktorý štartoval na nedávnych MS hráčov do 20 rokov. "Martin nám po návrate z MS oznámil, že končí s aktívnou kariérou. Táto informácia bola pre nás veľmi prekvapujúca. V nasledujúcich dvoch týždňoch po návrate sme mu nechali čas na rozmyslenie. Trikrát som mu volal, stretol sa osobne aj riaditeľom klubu Michalom Longauerom. Vždy odprezentoval svoj názor, že nechce pokračovať s hokejom, čo nás veľmi mrzí, pretože sme v ňom videli potenciál. Verím však, že si to do budúcej sezóny rozmyslí,“ uviedol Július Koval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM