Michal Majer Hokej

Lukáš Hvila na rok do Bystrice

Ročný kontrakt s hokejovým útočníkom Lukášom Hvilom podpísalo vedenie momentálne druhého tímu Slovnaft extraligy HC'05 Banská Bystrica. Dvadsaťosemročný Hvila prichádza pod Urpín z extraligovej Plzne a už vo štvrtkovom zápase s Martinom bude tré

„S Lukášom sme sa dohodli na ročnom pôsobení do konca sezóny,“ uviedol pre klubovú internetovú stránku generálny manažér HC'05 Vlastimil Plavucha. Po Michalovi Hudecovi, ktorý prišiel tesne pred začiatkom sezóny, sa tak bystrickému manažmentu podaril ďalší úlovok z českej extraligy. Lukáš Hvila sa vracia na Slovensko po necelých dvoch rokoch v Plzni, kam odišiel po dvojročnom pôsobení v HKM Zvolen. To vyvrcholilo mimoriadne úspešnou sezónou 2008/2009, v ktorej nastrieľal 28 gólov a zaznamenal 30 asistencií. V českej najvyššej súťaži však Hvila nenadviazal na túto produktivitu, čo sa odrazilo aj na jeho pozícii v plzenskom tíme. V ňom v uplynulej sezóne odohral v základnej časti 42 zápasov (7+11), v play off k nim pridal ďalších šesť, ale len s dvoma asistenciami. Banská Bystrica tak po Poprade, Košiciach, Žiline a Zvolene bude piatou slovenskou extraligovou stanicou.

Angažovaním Hvilu zareagovalo vedenie klubu na nelichotivú zdravotnú situáciu v mužstve. V úvode dobre rozbehnutej sezóny prišli Bystričania o dvoch kvalitných centrov. V 3. kole sa zranil kapitán Miroslav Hlinka, v piatom prišli o Mateja Češíka. Ešte pred príchodom Hvilu klub krátkodobo angažoval zo Spišskej Novej Vsi Radomíra Heizera, ktorý je pod Urpínom približne do polovice októbra na limitovanom transfere.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM