Jakub Forgács Správy

Ľudia, ktorí POMÁHAJÚ budúcim mamičkám: Bystrickí pôrodníci naberali NOVÉ skúsenosti, FOTO

Pôrodníci z Rooseveltovej nemocnice absolvovali kurz pôrodu z pohľadu fyzioterapeuta. Čo zahŕňal?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia, ktorí POMÁHAJÚ budúcim mamičkám: Bystrickí pôrodníci naberali NOVÉ skúsenosti, FOTO
3
Galéria

V priebehu minulého týždňa sa v priestoroch Edukačného centra Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta konal kurz „Podpora prirodzeného pôrodu pohľadom fyzioterapeuta“. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že na kurze sa zúčastnili pôrodné asistentky a lekári II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky SZU a taktiež aj naše fyzioterapeutky.

Nový pohľad na tehotenstvo

Kurzom sprevádzala česká gynekologická fyzioterapeutka Mgr. Marika Bajerová, ktorá odovzdávala zúčastneným svoje vedomosti a skúsenosti. „Vysvetlila vzťah vyplývajúci z biomechaniky panvy pri pôrode ženy, vzťah medzi funkčnými poruchami pohybového systému rodiča k prebiehajúcemu pôrodu,“ píše nemocnica.

„Ďakujeme pani Mgr. Marike Bajerovej za to, že nám otvorila "iné dvierka“ pohľadu na problematiku tehotenstva a pôrodu a verím, že nové poznatky nám budú nápomocné v praxi a že budeme našim tehotným a rodičkám môcť byť oporou. Ďakujem všetkým pôrodným asistentkám a pôrodníkom, že sú otvorení zmene, že pomáhajú ženám najlepšie, ako vedia,“ odkázala vedúca sestra PhDr. Elena Drapáčová.

„Dostali sme odborný a jasný diagnostický návod, ako sa posunúť ďalej," skonštatoval primár II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky MUDr. Boris Hudec po prezentácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrickí pôrodníci absolvovali kurz pôrodu z pohľadu fyzioterapeuta
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM