Správy

Lekári podávajú hromadné VÝPOVEDE: Tu sú prvé REAKCIE z bystrických nemocníc

Nemocnice o počtoch výpovedí nehovoria. V niektorých ich ešte nedoručili.

Ilustračný obrázok k článku Lekári podávajú hromadné VÝPOVEDE: Tu sú prvé REAKCIE z bystrických nemocníc
Zdroj: TASR/AP

Lekárski odborári oznámili, že výpovede podáva takmer 2-tisíc lekárov pracujúcich v nemocniciach a ďalšie pribúdajú. Koľko výpovedí v konkrétnych zariadeniach doteraz padlo, nie je zrejmé, nemocnice ich nekonkretizujú. V niektorých ich zatiaľ nedoručili. Odborári avizovali, že výpovede budú lekári podávať vo štvrtok aj v piatok (30. 9.).

Pomôžu rokovania?

Lekárske odborové združenie vo štvrtok informovalo, že výpovede podá minimálne 1 948 lekárov, pričom počty naďalej stúpajú. Podľa jeho šéfa Petra Visolajského lekári inú možnosť nemajú, deklaruje však, že sú pripravení ďalej konštruktívne rokovať. Lekárski odborári už dlhšie avizovali podanie výpovedí na znak nesúhlasu s aktuálnymi podmienkami v systéme.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) výzvou na zodpovednosť apeloval na lekárov, aby prehodnotili výpovede. Zdravý rozum a zodpovednosť by mali mať podľa neho navrch nad očakávaniami, že sa za krátky čas podarí vyriešiť všetky bolesti, ktorými zdravotníctvo desaťročia trpí. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) avizoval stretnutia s riaditeľmi nemocníc aj odborármi. Rezort deklaroval, že je otvorený novej požiadavke odborárov o podpísaní memoranda k plánu riešení situácie v zdravotníctve.

Reakcie k tejto situácii od banskobystrických nemocníc nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM