Michal Majer Rôzne

Lekári Detskej fakultnej nemocnice postupovali správne

Lekári banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou postupovali v medializovanom prípade poskytnutia zdravotnej starostlivosti maloletej Saške Wagnerovej správne. Konštatuje to protokol Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou o

Ako pokračoval, DFNsP podala 10. novembra vlani sama na seba podnet na prešetrenie ÚDZS v spomínanom prípade. „Výsledok z protokolu o vykonanom dohľade nám bol doručený dňa 14. januára.“ Nosko dodal, že nemocnica zvažuje ďalšie kroky na očistenie svojho mena. Pripomenul, že pacientku liečili v DFNsP pre ochorenie neuroblastóm. Priebeh ochorenia a liečba boli konzultované s odborníkmi pre liečbu tohto ochorenia v Prahe a Viedni. Na základe konzultácií s medzinárodnou skupinou odborníkov bol zvolený liečebný postup s vylúčením radikálnej operácie. Rodičia sa napriek tomu rozhodli pre operačnú liečbu v USA. Žiadosť na jej úhradu zdravotnou poisťovňou im primár nepodpísal.

Ako uviedla hovorkyňa ÚDZS Radoslava Miklášová, úrad daný podnet zaevidoval 16. novembra 2010. „Na základe dohľadu úrad nezistil porušenie § 4 ods. 3 zákona č. 576/2004 Z.z. v znení neskorších predpisov, teda zdravotná starostlivosť tejto pacientke v DFNsP v Banskej Bystrici bola poskytovaná správne.“ Miklášová doplnila, že dohľad bol ukončený 12. januára a pri záveroch úrad využil aj stanovisko konzultanta z Českej republiky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM