Správy

Láka vás to do bazéna? OTVORILI už aj obľúbené kúpalisko na Podpoľaní

Začiatkom júna otvorili kúpaliská nielen v Bystrici či na Sliači. Okúpete sa už aj v Hriňovej.

Ilustračný obrázok k článku Láka vás to do bazéna? OTVORILI už aj obľúbené kúpalisko na Podpoľaní
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Letné kúpalisko v Hriňovej v Detvianskom okrese v stredu, podobne ako kúpaliská v Banskej Bystrici a na Sliači, otvorilo tohtoročnú letnú sezónu. Potvrdil to riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Hriňová Lukáš Horník.

Ako uviedol, všetky deti do 15 rokov mali v stredu na Medzinárodný deň detí vstup zdarma. „Pripravený je pre bol aj animačný program plný pohybových aktivít,“ spomenul s tým, že ceny vstupného na túto letnú sezónu upravili. „Reagovali sme tak na vývoj cien energií,“ vysvetlil.

Podľa neho v letnej sezóne v roku 2022 plánujú pokračovať v aktivitách, ktoré využívali ľudia aj vlani. Sú to napríklad ranné a večerné plávanie, kurzy plávania, joga i zážitkové aktivity pod vedením animátorov. Návštevníci tiež môžu využívať ihrisko na plážový volejbal.

Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej po 22 rokoch otvorili pre verejnosť vlani 30. júna. Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa. Vybudované sú plavecký 25-metrový bazén, relaxačný a detský bazén. Horník spomenul, že k 31. augustu 2021 bolo kúpalisko otvorené 59 dní, návštevnosť bola 17 047 ľudí a najvyššia denná návšteva 1029 ľudí. Na dennom plávaní sa počas sezóny zúčastnilo 12 503 návštev­níkov, na rannom 546 a večernom 3 993.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM