Tlačové správy

Lacné letenky lákajú cestovať. Čo poviete na Barcelonu?

Kedysi bolo cestovanie len pre vyvolených. Jednak neexistovala Európska únia, ktorá by vám dovoľovala cestovať len s občianskym preukazom prakticky kdekoľvek sa vám na Starom kontinente zachce a hlavne to bolo v porovnaní so súčasnými cenami oveľa drahšie. A dnes?

Ilustračný obrázok k článku Lacné letenky lákajú cestovať. Čo poviete na Barcelonu?
Zdroj: TASR

Dnes nájdete nízkorozpočtové letecké spoločnosti, ktoré vás za pár desiatok eur prepravia po celej Európe. A keď máte šťastie, narazíte na ultra lacné letenky od Ryanair, Wizzair, easyJet či Niki, ktoré si môžete kúpiť doslova za pár eur. Keby ste si len dnes vyhľadali aj spiatočné letenky do takej Barcelony, môžete si ich kúpiť aj za menej ako 80 €. A čo by ste tam robili?

Gaudího dielňa

Antoni Gaudí bol a stále je jeden z najznámejších španielskych architektov. Práve jeho rukopis dal Barcelone jedinečnú DNA. Čo má na svedomí jeho čarovná ruka? Vlnitú budovu s názvom La Pedrera. Tento názov v preklade znamená „kameňolom“. Prečo toto meno? Nehľadajte za tým nič poetické, táto budova, kde nájdete aj Gaudího múzeum, má štýlovú fasádu, na ktorú sa minulo veľmi veľa kameňa. Ďalším Gaudího dielom je Park Güell – ostrov plný farieb, zelene a pestrých farieb. Máte pocit, že ste sa ocitli v roztomilej katalánskej rozprávke. Gaudího vrcholom je ešte stále nedokončená katedrála La Sagrada Familia. Stavba, ktorá nie je hotová ani po viac ako sto rokoch, je dominantou Barcelony.

Barcelona je o užívaní si života

Hlavnou tepnou, srdcom a aj centrom Barcelony je dlhočizná ulica Las Ramblas. Viac ako kilometer dlhá pešia zóna, kde nájdete desiatky kaviarní, reštaurácií, hudobníkov brnkajúcich na akustické gitary či karikaturistov. Miestni toto miesto označujú ako pascu na turistov, takže keď sa chcete dobre najesť alebo si užiť nefalšovanú barcelonskú atmosféru, nájdite nejakú zapadnutú uličku a skúste to radšej tam. Určite nevynechajte ani návštevu a prehliadku najväčšieho futbalového štadiónu v Európe – Camp Nou. V preklade to znamená Nový štadión, čo je ešte prozaickejšie ako Kameňolom. A keď sa vám podarí vidieť v akcii Messiho, Neymara či Suaréza, budete mať zážitok navždy.

Tak čo, rozmýšľate o tom, že by letenky do Španielska mohli byť skvelým únikom zo slovenskej zimy? To naozaj sú a za tú cenu? Radosť lietať.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM