Monika Obrtalová Iné športy

Kuzminová najjagavejšou hviezdou armádneho športu!

Včera odovzdali v priestoroch najväčšieho bystrického discoklubu ocenenia v ankete o Najlepšieho športovca rezortu Ministerstva obrany Slovenskej republiky za rok 2010. Najúspešnejšou športovkyňou VŠC Dukla Banská Bystrica sa znova stala biatlonistka

Do ankety o Najlepšieho športovca rezortu Ministerstva obrany Slovenskej republiky za rok 2010 prispelo svojimi hlasmi 47 trénerov a funkcionárov VŠC Dukla Banská Bystrica. Okrem olympijských športov sa laureáti ankety určovali aj v neolympijských disciplínach, medzi juniormi a trénermi.

Na vyhlásení zarezonovali najmä úspechy biatlonu na ZOH vo Vancouvri, kde Kuzminová zažiarila v zlatom šprinte a strieborných stíhacích pretekoch. Aj za ňou sa podľa očakávania objavilo biatlonové meno bronzového medailistu na ZOH v pretekoch s hromadným štartom Pavla Hurajta. Vodný slalom, tradičný oporný pilier úspechov armádneho športu, zastúpil na treťom mieste vicemajster sveta a zlatý na Majstrovstvách Európy, singlista Michal Martikán.

V neolympijských športoch si anketový piedestál zaslúžila znovu kulturistka Jana Purdjaková za tri zlaté medaily na Majstrovstvách sveta, medzi juniormi rýchlostní kanoisti Marcel Virga – Tomáš Zigo v K2 za bronzovú priečku na Majstrovstvách juniorov na 200 metrov. Aj medzi najúspešnejšími trénermi sa zohľadnila jagavá zbierka medailí ich zverencov. Špecialitou pri určovaní poradia bola anketa tentoraz výlučne zostavená z hlasov odborníkov, trénerov a funkcionárov armádneho prostredia Dukly.

V uplynulom, mimoriadne úspešnom roku, pribudlo do zbierky armádneho športu na vrcholných podujatiach 45 vzácnych kovov (15–13–17). Niektoré mená najúspešnejších sa v ankete objavili rovnako ako pri predchádzajúcom vyhlásení, Kuzminová a Purdjaková prvenstvá obhájili, medzi tromi laureátmi sa opäť ocitol Michal Martikán, medzi najlepšími trénermi jeho otec Jozef Martikán.

Poradie v ankete:

Olympijské disciplíny:
1. Anastasia Kuzminová, biatlon, 281 hlasov
2. Pavol Hurajt, biatlon, 225 hlasov
3. Michal Martikán, vodný slalom, 185 hlasov

Neolympijské športy:
1. Jana Purdjaková, kulturistika, 245 hlasov
2. Matej Kazár, letný biatlon, 196 hlasov
3. Peter Gelle, rýchlostná kanoistika, 132 hlasov ** Juniori:**
1. Marcel Virga – Tomáš Zigo, rýchlostná kanoistika, 98 hlasov
2. Miloslav Urban, vodný slalom, 89 hlasov
3. Natália Prekopová, biatlon, 43 hlasov

Zdroj: TASR Foto: SITA

Kuzminová najjagavejšou hviezdou armádneho športu!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM