Tlačové správy

Kúpele Sliač otvoria VIANOČNÉ KÚPELE bohatým rodinným programom

Kúpele Sliač žili tento rok kultúrne a spoločensky štedrý rok. Nezastavia sa ani v zime a už v piatok 1. decembra 2023 privítajú svojich priaznivcov na Kúpeľnom nádvorí Palace, ktoré sa rozžiari vianočnou atmosférou.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele Sliač otvoria VIANOČNÉ KÚPELE bohatým rodinným programom
10
Galéria
Zdroj: Kúpele Sliač

Sprievod mikulášskych pomocníkov mestom Sliač, stretnutie Mikulášov z 8 krajín sveta aj odhalenie umeleckého betlehemu na nádvorí vytvorí skutočne výnimočný program otvorenia sezóny štedrosti a obdarovávania.

Sliačske kúpele sa tešia obľube nielen kúpeľných hostí, ktorí tu nachádzajú úľavu pre svoje zdravotné komplikácie. Miesto, ktoré bolo pre svoj nezameniteľný charakter prostredia priamo v srdci prírody, zdobeného nádhernou zeleňou kúpeľného parku navštevované návštevníkmi z blízkeho i ďalekého okolia prevažne v období od jari po jeseň dnes otvára svoje brány priaznivcom aj v zimnom období. Historicky po prvý krát sa kúpele vyzdobia do vianočného šatu a pripraveným programom tak návštevníkom ponúknu možnosť začať obdobie adventu originálnym spôsobom.

„Kúpele Sliač majú skôr status letných kúpeľov. Okrem množstva kultúrnych podujatí, aktivít pre rodiny s deťmi, či spoločenských udalostí sme v sezóne jar-jeseň vyhľadávaným priestorom pre prechádzky v parku, oddych v prírode, či príjemné stretnutia. Náš park hostí mamičky s kočíkmi, bežcov, aktívnych športovcov, ako aj páry na svojom prvom rande. Asi po 200 rokoch sme sa teraz rozhodli oživiť kúpele aj v zime. Povzbudzuje nás k tomu práve zvýšená návštevnosť a celková pozitívna spätná väzba zo strany ľudí, ktorí si tento priestor natoľko obľúbili, že ho chceme ponechať prístupným aj v zime,“ vysvetľuje motivácie k otvoreniu vianočných kúpeľov ich riaditeľ Ing. Mgr. Martin Beňuch.

Zdroj: Kúpele Sliač

Otvorenie Vianočných kúpeľov

Štedré kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré sa uskutoční 1. decembra 2023 láka na bohatý program, v ktorom na veľkých i malých návštevníkov kúpeľov čaká:

• Stretnutie Mikulášov z 8 krajín sveta
• Konský záprah s mikulášskymi pomocníkmi ulicami Sliača
• Slávnostné otvorenie čiastočne zrekonštruovaného prameňa Štefánik s reštaurovanými umeleckými dielami
• Odhalenie originálneho Betlehemu, ktorý bude symbolom Vianoc na Kúpeľnom nádvorí Palace
• Rozsvietenie vianočného stromčeka
• Vianočné trhy s tradičnými výrobkami lokálnych producentov
• Tvorivé dielne pre najmenších
• Lahodné kulinárske špeciality aj horúce nápoje na zahriatie

Podujatie organizujú Kúpele Sliač v spolupráci s OOCR Stredné Slovensko. Večer plný umenia, hudby, chutných vianočných lahôdok a pravej sviatočnej atmosféry otvorí obdobie adventu. Detských návštevníkov zaujmú tvorivé dielničky a mikulášske stretnutie, spoločné rozsvietenie stromčekov a odhalenie originálneho Betlehemu od umelcov Fera Liptáka a Petra Kostroňa uchváti aj dospelého diváka.

Zdroj: Kúpele Sliač

Čisté čižmičky, odmena istá!

Na Kúpeľnom nádvorí Palace sa zhromaždia tancujúci čertíci a anjeli, aby mohli privítať siedmich Mikulášov a jednu Mikulášku z rôznych kútov sveta. Na spoločnom „summite“ Mikuláši z Ameriky, Talianska, Fínska, Švédska, Francúzska, Holandska a Rakúska spoločne prerokujú najvýznamnejšie udalosti, ktoré hýbu svetom presiaknutým predvianočnou atmosférou. Mikuláši majú rôzne podoby a v ich domácich krajinách sa s nimi spájajú rozmanité zvyklosti. Jedno však majú spoločné – všetkým dobrým deťom prinášajú darčeky, no a tejto tradícii sa nevyhneme ani na Sliači, nezabudnite sa teda na túto návštevu patrične pripraviť a vyčistiť si čižmy. 

Summit Mikulášov bude ukončený „fire show“ v prevedení akrobaticko-tanečného zoskupenia Vertigo. Tanečníci a akrobati uvedú ohnivý tanec s horiacimi vejármi, iskriacimi kruhmi, dynamickými horiacimi palicami a emotívnou záplavou farebných iskier. Mikulášsky večer v Kúpeľoch Sliač bude ukončený rozsvietením vianočných stromčekov

Milovníkom vianočných špecialít a tradičných horúcich nápojov počas podujatia ulahodí lákavá ponuka kúpeľných prevádzok a všetci návštevníci budú mať príležitosť odniesť si z tohto výnimočného dňa aj malý Vianočný darček v podobe tradičných výrobkov od lokálnych producentov.

Zdroj: Kúpele Sliač

„Veríme, že si naši priaznivci prídu užiť skutočne pestrý program začiatku tohto prípravného obdobia na najkrajšie sviatky v roku. Až do Vianoc sa budeme každý víkend tešiť na malých i veľkých návštevníkov, pričom pre milovníkov čarovnej atmosféry zimného korčuľovania chystáme aj príjemné prekvapenie. Veríme, že nám počasie a náklonnosť našich návštevníkov budú priať aj v tomto období, tak ako nás milo prekvapila ich vysoká účasť na podujatiach v období jar – jeseň. Sme za to nesmierne vďační a môžeme len sľúbiť, že sa neprestaneme snažiť prinášať skutočne hodnotný a pútavý program pre našich návštevníkov,“ dopĺňa Martin Beňuch.

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi na Slovensku, ktoré boli vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Pri viac ako 200 ročnej tradícii v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti sa špecializujú na liečbu viacerých zdravotných komplikácií. Okrem srdcovo-cievnych ochorení sú to indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkolo­gických ochorení aj post-covidového syndrómu.

Zdroj: Kúpele Sliač

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: Kúpele Sliač
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM