Jakub Forgács Správy

Kultúrne domy v Bystrici čaká obnova. Na čo všetko pôjdu desaťtisíce eur?

Bystričania budú môcť tráviť voľný čas v kvalitnejších priestoroch. Obnova čaká kultúrne domy v Podlaviciach aj Šalkovej.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne domy v Bystrici čaká obnova. Na čo všetko pôjdu desaťtisíce eur?
2
Galéria

„Celková suma na údržbu budov vo vlastníctve mesta, s ktorou počíta tohtoročný rozpočet sa pohybuje vo výške takmer 1 000 000 eur. Príprava a realizácia prvých projektov je už v plnom prúde. Vďaka vyčleneným financiám sa v súčasnosti realizuje rekonštrukcia kúrenia v Kultúrnom dome v Podlaviciach,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková so slovami, že okrem iného sa dočká výmeny strechy Kultúrny dom v Šalkovej či nových okien bývalá Základná škola na Tatranskej ulici.

„Montážne práce na Kultúrnom dome v mestskej časti Podlavice sa začali už v polovici februára 2018. Investičná akcia v celkovej sume takmer 59 000 eur sa zamerala na montáž vykurovacích kotlov, výmenu radiátorov a rozvodov ústredného kúrenia. Prípojky a rozvody plynu po fasáde sa zrealizujú hneď, ako to počasie dovolí. Stavebné práce by mohli byť dokončené koncom marca. Rekonštrukciou kúrenia sa zvýši komfort obyvateľov, ktorí sa opäť budú môcť plnohodnotne stretávať pri tradičných zábavách, tvorivých dielňach, detských diskotékach, báloch či blížiacich sa veľkonočných podujatiach,“ pokračovala Marhefková.

„V letných mesiacoch by sa obnovy mal dočkať aj Kultúrny dom v Šalkovej, ktorý bol postavený ešte v roku 1939. Stavebné práce sa zamerajú na výmenu strechy. V súčasnosti je vypracovaná projektová dokumentácia a pripravuje sa verejné obstarávanie na zhotoviteľa. Zároveň bude predložená žiadosť o stavebné povolenie. Predbežná cena prác sa pohybuje vo výške cca 74 000 eur,“ dodala Marhefková. Aj Šalkovčanom sa tak skvalitní pobyt v kultúrnom dome pri rozličných podujatiach.

V OBRAZOCH: Kultúrne domy v Bystrici čaká obnova
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM