Jakub Forgács Kultúra

Ktoré z nich vás oslovia? V Bystrici môžete zažiť počas týždňa aj tieto akcie

Je tu nový týždeň a tešiť sa môžete aj na rôzne podujatia v našom meste. Ktoré odporúčame zažiť? Pozrite si to v jednom balíku!

Ilustračný obrázok k článku Ktoré z nich vás oslovia? V Bystrici môžete zažiť počas týždňa aj tieto akcie
38
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

MAJSTROVSTVÁ SVETA V HASIČSKOM ŠPORTE

12 – 15. septembra, Štadión SNP

Privítame športové delegácie z 20 krajín sveta. O najcennejšie kovy tak v Bystrici zabojuje viac ako 250 športovcov a športovkýň z radov profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

BÁSEŇ V ČASE

13. septembra o 18:00, Evanjelický kostol

III. literárno-hudobný večer venovaný dielu Milana Rúfusa. Recituje Juraj Sarvaš, hudobní hostia Katarína Hasprová a Robo Opatovský.

ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA /Šíleně smutná princezna/

13. septembra o 20:30, Amfiteáter

Šialene smutná princezná je určená predovšetkým malým – avšak nie tým najmenším divákom. Vychutnajte si neopakovateľnú atmosféru premietania tejto krásnej rozprávky za účasti hlavnej postavy Helenky Vondráčkovej.

GYMNAFEST

14. septembra o 15:00, Robotnícky dom

Už po druhýkrát zažijeme pod Urpínom nevšedný festival. Mladé talenty z Bystrice, Zvolena a iných miest vám zaspievajú po francúzsky.

ROMEO A JÚLIA / Sergej Sergejevič Prokofiev/

14. septembra o 18:30, Štátna opera

Baletné spracovanie nesmrteľného príbehu o veronských milencoch. Baletné libreto upravil: Robert Balogh podľa Williama Shakespeara.

AQUA BURZA BANSKÁ BYSTRICA

15. septembra o 8:00, Hotel Lux

Exkluzívna akvaristická burza pre širokú verejnosť. Teší sa na vás viac ako 25 predajcov zo Slovenska, Česka a okolitých krajín. Na burze nájdete množstvo vodných živočíchov, rastlín, akvaristickej techniky a príslušenstva.

ŠPORTOVO-SPOLOČENSKÝ DEŇ

15. septembra o 10:00, futbalové ihrisko v Radvani – Kráľovej

Na návštevníkov čakajú súťaže, občerstvenie, ale aj pestré sprievodné akcie.Tešiť sa môžu na sokoliarov, vystúpenie parkouristov, lezeckú stenu, streetbal, biatlonmániu, atletickú dráhu, bodyzorbing, maľovanie na tvár, líčenie a mnoho iných aktivít.

SLIVKOVÁ PARÁDA

15. septembra o 10:00, Špania Dolina

Okrem varenia slivkového lekváru tradičným spôsobom sa môžete tešiť na ochutnávku domácich špecialít zo sliviek aj súťaž v jedení „slivkových gombovcov“. Chýbať nebude ani kultúrny program.

VERSUS 2018

15. septembra o 17:30, Literárna bašta

Básnická udalosť roka opäť v Literárnej bašte. Jedinečná zostava poetov a poetiek v priestoroch historickej bašty zo 16. storočia, kde by mal v budúcnosti vzniknúť literárny rezidenčný dom.

RYTMUS A GIPSY.CZ

15. septembra o 19:00, Amfiteáter

Nenechajte si ujsť koncert kráľa slovenského hip-hopu a jedného z najpredávanejších interpretov slovenskej hudobnej scény, Patrika „Rytmus“ Vrbovského, a skvelej českej hip-hopovej skupiny Gipsy.cz, ktorá vystúpila už vo viac ako 36 krajinách sveta. Už tento september sa môžete tešiť na ich koncert pod holým nebom na bystrickom amfiteátri.

MODRÉ HORY X ANDY THE DOORBUM MINITÚR

15. septembra o 20:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Modré hory k nám už priviedli Astronautalisa a Aby Wolf a na september si pripravili ďalšieho luxusného hosťa. Tým nie je nik iný ako prapodivný pesničkár z Los Angeles Andy the Doorbum.

POSLEDNÁ HUSIČKA

16. septembra o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Ako byť najväčším chlebodarcom a zároveň martýrom zbožňovaným svojím ľudom a pritom si všetko nechať pre seba. Hra súčasného českého dramatika so slovenskými hercami kombinuje činohru a bábkové divadlo do interaktívnej tragikomédie so suchým anglickým humorom, ale aj šťavnatými čuchovými vnemami.

TÝŽDEŇ DOBROVOĽNÍCTVA

16. – 22. septembra, Banská Bystrica

Už po šiestykrát sa budete môcť zapojiť do Týždňa dobrovoľníctva v rámci celého Banskobystrického kraja. Svojimi aktivitami, či priamou dobrovoľníckou účasťou tak podporíte nielen myšlienku dobrovoľníctva v našom kraji, ale na celom Slovensku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj to, ako prebiehal 361. Radvanský jarmok!

V OBRAZOCH: 361. Radvanský jarmok láka do bystrických ulíc
38
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM