Jakub Forgács Správy

Kto postaví novú bystrickú nemocnicu? LEHOTU pre záujemcov predĺžili, hrozí OMEŠKANIE?

V procese verejného obstarávania pristúpila nemocnica k druhému predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk a to z pôvodného 12.1. do 8.2.2024.

Ilustračný obrázok k článku Kto postaví novú bystrickú nemocnicu? LEHOTU pre záujemcov predĺžili, hrozí OMEŠKANIE?
3
Galéria

Lehotu na predkladanie ponúk záujemcov o stavbu novej nemocnice predĺžili do februára. „Projektu zatiaľ nehrozí omeškanie,“ uviedla Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Prečo predĺžili lehotu?

„V procese verejného obstarávania sme pristúpili k druhému predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk a to z pôvodného 12.1. do 8.2.2024. Predĺže­nie lehoty bolo reakciou na vznesenú žiadosť o vysvetlenie od záujemcu vo verejnom obstarávaní, v zmysle ktorej sme postupovali v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní a predĺžili lehotu o 30 dní,“ píše nemocnica.

„Predĺženie lehoty je očakávanou súčasťou pri vyhlásení tak komplexnej súťaže a aj my sme s touto možnosťou počítali. Neznamená preto pre nás nevyhnutne zmenu v časovom pláne realizácie výstavby,“ poznamenala nemocnica, ktorá verí, že sa vo februári podarí verejné obstarávanie ukončiť, venovať nasledujúce obdobie vyhodnocovaniu došlých ponúk a následne, podľa plánu, podpísať zmluvu s úspešným uchádzačom v apríli 2024.

Pôvodná lehota na predkladanie ponúk bola určená do 12.12.2023. Po posúdení kvality a kvantity došlých žiadostí o vysvetlenie od záujemcov sa v nemocnici 9.12.2023 rozhodli pristúpiť k prvému predĺženiu lehoty na predkladanie ponúk do 12.1.2024. „Naše rozhodnutie bolo motivované snahou predĺžiť a rozšíriť príležitosť zapojiť sa do obstarávania pre väčšie množstvo uchádzačov,“ vysvetľuje.

Kedy bude dokončená?

V projekte Rekonštrukcie a dostavby areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica bolo 28.9.2023 zve­rejnené verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby novej nemocnice. Predpokladaná hodnoty zákazky je 350 000 940 eur bez DPH.

Podľa míľnikov určených Plánom obnovy a odolnosti bude cieľom ukončiť výstavbu v štádiu Shell & Core (približne ekvivalent hrubej stavby) do júna 2026 a v štádiu Full Fit Out (stav, kedy je budova pripravená na hospodársku činnosť alebo užívanie) najneskôr do decembra 2028.

V súčasnosti je vyhlásené ďalšie obstarávanie na stavebno-technický dozor investora a externý manažment projektu, ktorí budú dohliadať, aby výstavba plynule napredovala. Lehota na predkladanie ponúk je 12.2.2024.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

VIZUALIZÁCIE: Nová bystrická nemocnica s novým logom
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM