Mário Hanzel Iné športy

Krňačkári sa konečne dočkali

Už 19. februára sa v Tureckej pri Banskej Bystrici budú konať tradičné krňačkové preteky. Počasie spôsobilo, že budú patriť medzi prvé v sezóne, keďže doteraz plánované podujatia museli byť kvôli nedostatku snehu zrušené. Až na piaty pokus sa tak or

Obec Beňuš privítala viac ako šesťdesiatku jazdcov prakticky z celého Horehronia. Podujatie spestrila svojou účasťou zmiešaná posádka Bogud-Opremčák, ktorej „museli“ organizátori udeliť medzinárodnú licenciu. Jej členkou bola totiž francúzska jazdkyňa a to dokonca s tmavou farbou pleti. Tú jej však príliš vidno nebolo, keďže počas jazdy bola riadne zababušená.

Organizátori aj tentoraz museli bojovať s nepriazňou počasia, keď výrazné oteplenie zlikvidovalo množstvo snehu. Preteky sa ale nakoniec podarilo zorganizovať a tak si „krňačkári“ mohli konečne zajazdiť. Na viacerých bolo vidno súťažný výpadok, do cieľa však prišli všetci bez vážnejších úrazov. Z hľadiska dosiahnutých časov bola najrýchlejšia posádka Stieranka-Zlúky (Premost Brezno). Ženskú súťaž vyhrala dvojica Hrončoková-Tkáčiková z Heľpy a zmiešané posádky pár Bubelíny-Bubelíniová z Rohoznej.

mh

Krňačkári sa konečne dočkali
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM