Michal Majer Iné športy

Križko ukončil kariéru pre problémy s ramenami

Slovenský plavec Ľuboš Križko sa po pretrvávajúcich problémoch s ramenami rozhodol ukončiť aktívnu kariéru. Zverenec trénera Jiřího Waltera získal na vrcholných podujatiach tri bronzové medaily na 50 m znak (ME 2006 v krátkom bazéne v Helsinkách, ME

Tridsaťjedenročný Križko konzultoval svoje rozhodnutie s trénerom i s vedením klubu Dukla Banská Bystrica. „Mal som dve možnosti – ísť na operáciu, následne absolvovať rekonvalescenciu alebo ukončiť kariéru. Vzhľadom na svoj vek i na to, že ramená nedržia, som si zvolil druhú možnosť. Chcel som absolvovať sezónu v krátkom bazéne, mal som to rozbehnuté, no seklo ma a po zvážení všetkých okolnosti som sa rozhodol skončiť s pretekaním. Treba sa tešiť z dosiahnutých výsledkov a postupne začať myslieť na iné veci ako súťažné plávanie,“ povedal pre TASR Križko.

Dlhoročný slovenský reprezentant si najviac cení dva výkony – európsky rekord na 50 m znak z ME v krátkom bazéne v Rijeke a najmä 13. miesto na 100 m znak z OH 2008 v Pekingu. „V Pekingu som si výrazne zlepšil osobák a v nabitej konkurencii som postúpil do semifinále, čo si veľmi cením. Mnohí mi hovoria, že som to mal skúsiť ešte potiahnuť do OH 2012 v Londýne, ja som sa však rozhodol skončiť. Som spokojný s tým, čo som dosiahol, nemám si už čo dokazovať,“ dodal Križko.

Zdroj: TASR Foto: webnoviny.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM