Jakub Forgács Správy

Krásne, čo sa chystá. Zasadačka bystrického úradu sa zmení na odberovú miestnosť

Aj Bystričania môžu niekomu zachrániť život. Už onedlho budú môcť darovať najvzácnejšiu tekutinu aj priamo na Mestskom úrade.

Ilustračný obrázok k článku Krásne, čo sa chystá. Zasadačka bystrického úradu sa zmení na odberovú miestnosť
3
Galéria

„Po úspešnom obnovení tradície darovania krvi v priestoroch mestského úradu v apríli 2017, pokračujeme v pomáhaní druhým aj v novom roku. Novoročná kvapka krvi premení na odberovú miestnosť už po druhý raz zasadačku č. 250. Vo štvrtok, 25. januára budú môcť od 9:00 do 11:00 darovať vzácnu tekutinu nielen zamestnanci MsÚ, ale aj všetci Banskobystričania a návštevníci úradu,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Prvý ročník podujatia sa niesol v znamení Európskeho mesta športu, preto medzi tridsiatimi darcami, z ktorých bolo až štrnásť prvodarcov, nechýbali ani športovci. O svoju krv sa podelil jeden z ambasádorov EMŠ 2017 Ľubomír Križko i Milan Kyseľ, generálny manažér univerzitného UMB Hockey teamu. Akciu svojou účasťou podporil aj olympijský víťaz Matej Tóth, no pre blížiace sa preteky krv darovať nemohol. Odberové centrum Národnej transfúznej služby SR v Rooseveltovej nemocnici si odnieslo až 13 litrov krvi.

Všetci záujemcovia si prinesú svoje doklady a pred odberom vypíšu dotazník, ktorý odkonzultujú s lekárom. Po predodberovom vyšetrení darujú krv.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z prvého ročníka Novoročnej kvapky krvi!

V OBRAZOCH: Novoročná kvapka krvi
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM