Jakub Forgács Správy

Krajský šéf KDH Muránsky: Pre alkohol mu hrozí disciplinárne konanie!

Poslanec NR SR za KDH Peter Muránsky, ktorý sa novinárom denníka Plus jeden deň priznal, že vypil dva až tri poháre whisky a následne v parlamente hlasoval, zrejme bude svoje konanie vysvetľovať aj na straníckom predsedníctve.

Ilustračný obrázok k článku Krajský šéf KDH Muránsky: Pre alkohol mu hrozí disciplinárne konanie!
Zdroj: TASR

Dnes to pripustil podpredseda strany Pavol Abrhan s tým, že podporuje, aby ho na rokovanie predseda hnutia Ján Figeľ pozval. Muránskeho konanie už riešil poslanecký klub. „Vytkli sme mu to, uznal to ako chybu a ospravedlnil sa členom poslaneckého klubu,“ povedal Abrhan s tým, že Muránsky ako banskobystrický krajský šéf KDH poveril vedením kraja tamojšieho podpredsedu Petra Lačného.

Prísnejší trest by teoreticky mohlo udeliť predsedníctvo. „Môže byť začaté disciplinárne konanie pre znevažovanie hnutia,“ uviedol ako príklad Abrhan. Či by bol za takéto konanie, nepovedal. „V každom prípade by som podporil, aby bol prizvaný a diskutovali sme o tom,“ dodal s tým, že termín najbližšieho zasadnutia predsedníctva ešte nie je určený.

V stanovách KDH sa okrem iného píše, že politickú disciplínu poruší člen hnutia, „ktorý svojím konaním spôsobil zneváženie hnutia, orgánu hnutia, funkcionára hnutia alebo člena hnutia“. Návrh na začatie disciplinárneho konania pritom môže podať ktorýkoľvek člen KDH.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM