Jakub Forgács Samospráva

Krajskí poslanci zvažujú, že na Mariana Kotlebu podajú trestné oznámenie!

Krajskí poslanci z klubu SMER-SD, KDH zvažujú, že na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariana Kotlebu podajú trestné oznámenie. Podľa nich pripravil kraj o milióny eur a "hazarduje s verejnými financiami a s osudmi ľudí, ktorí sú odkázaní na sociálnu pomoc".

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci zvažujú, že na Mariana Kotlebu podajú trestné oznámenie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Novinárov informovala predsedníčka poslaneckého klubu SMER-SD, KDH v krajskom parlamente Ľubica Laššáková. Ešte v rokoch 2010, 2012 a 2013 schválili poslanci BBSK rekonštrukciu 12 zariadení sociálnych služieb v kraji. Obnova mala byť financovaná z eurofondov. Na opravu budov a ich vybavenia malo ísť 4,4 milióna eur.

„Predseda BBSK však nepodpísal zmluvu na rekonštrukciu a čerpanie financií, hoci poslanci na tento účel vyčlenili v rozpočte na tento rok aj potrebnú sumu spolufinancovania. Termín vypršal a 4,4 milióna eur účelovo viazaných na obnovu sociálnych zariadení prepadne,“ vysvetlila Laššáková.

Dodala, že mnohé z týchto zariadení sú v takom zlom stave, že ich hygienici v budúcom roku budú musieť zavrieť. Osudy obyvateľov 12 domovov sociálnych služieb a desiatok ich zamestnancov sú tak podľa Laššákovej vážne ohrozené. „Na interpeláciu poslancov, prečo takýto hazard, predseda BBSK odpovedal: S týmto návrhom nie som vnútorne stotožnený,“ tvrdí Laššáková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM