Marcel Páleš Správy

Kováčová tesne pred otvorením: Vieme, ako vynovili obľúbené kúpalisko

Uprostred leta otvorí svoje brány vynovené kúpalisko Kováčová. V kedysi vyhľadávanom areáli aktuálne finišujú s rekonštrukčnými prácami a návštevníkov privítajú v prvej polovici augusta.

Ilustračný obrázok k článku Kováčová tesne pred otvorením: Vieme, ako vynovili obľúbené kúpalisko
Zdroj: TASR

„Presný dátum otvorenia určíme v najbližších dňoch,“ povedal manažér spoločnosti Aquapark Kováčova Juraj Balucha. Obnova obľúbeného kúpaliska sa začala ešte vlani na jar. Areál bol preto po celý rok zatvorený.

Nová vírivka, detský bazén či tobogán

„Podstatnou zmenou je, že kúpalisko bude už otvorené po celý rok,“ uviedol ďalej Balucha. Okrem dvoch vynovených vonkajších bazénov sa zmenil aj najväčší 50-metrový. Pribudla nad ním strecha, bazén je síce menší, je tam ale nová vírivka, detský bazén a tiež tobogán. Voda v bazénoch bude mať teplotu 36, respektíve 33 stupňov.

Padnú staré rekordy v návštevnosti?

Termálne kúpalisko Kováčová, ktoré bolo postavené ešte v roku 1969, už nejaký čas nespĺňalo európske štandardy. Ľudia ho však ešte pred pár rokmi hojne navštevovali. Novodobý rekord v návštevnosti zaznamenali v roku 1997, keď tam v lete prišlo takmer 165 000 ľudí. O desať rokov neskôr sa návštevnosť ustálila zhruba na čísle 80 000.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM