Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Poznáte v Bystrici osamelých seniorov? Takto im chce pomôcť mesto

Mesto zároveň informuje, že zasadne aj s bystrickými skautmi, Centrom dobrovoľníctva a ďalšími inštitúciami, aby skoordinovali svoje postupy pri zabezpečení ďalšej pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Poznáte v Bystrici osamelých seniorov? Takto im chce pomôcť mesto
23
Galéria

Mesto Banská Bystrica zriaďuje e-mailovú adresu osamelysenior@banskabystrica.sk a telefónne číslo 048/4330 777. Kon­takty sú určené pre tých, ktorí majú 65 rokov a viac a sú odkázaní na pomoc druhých. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„Vyzývame obyvateľov, aby nám, v prípade, že vedia o niekom, kto je slabý, imobilný, osamelý alebo sám potrebuje pomoc, poslali všetky potrebné informácie – meno, adresu, telefonický kontakt a požiadavku. E-mailovú schránku budeme denne monitorovať,“ uvádza Marhefková.

„V prípade potreby sú zamestnanci mestského úradu pripravení už zajtra, 16. marca doručiť takýmto ľuďom rúška,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že mesto zároveň informuje, že v pondelok zasadne aj s bystrickými skautmi, Centrom dobrovoľníctva a ďalšími inštitúciami, aby skoordinovali svoje postupy pri zabezpečení ďalšej pomoci s nákupom či donáškou liekov. „Informácie budeme aktualizovať,“ spomenula.

Mesto Banská Bystrica zároveň oznamuje, že Mestský úrad (Československej armády 26) bude od pondelka, 16. marca pre verejnosť až do odvolania zatvorený. „Na komunikáciu s pracovníkmi úradu využite telefonické kontakty alebo e-mail. Na doručovanie dokumentov využite služby Slovenskej pošty alebo elektronickú schránku,“ dodáva Marhefková.

Telefónne linky:

  • Informácie: 048/ 4330 321
  • Informácie: 048/ 4330 322
  • Miestne dane a poplatky (poradenstvo): 048/ 4330 222
  • Stavebný úrad (stavebné konania): 048/ 4330 444
  • Sociálne veci (sociálne služby, poradenstvo): 048/ 4330 777
  • E-mail: podatelna@banskabystrica.sk
Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM