Jakub Forgács Správy

Koronavírus: Mimoriadne opatrenia na bystrickej UMB: Výučbu prerušia

Vysokoškolákov čaká v najbližších dňoch samoštúdium. Aké opatrenia zaviedla bystrická univerzita pre koronavírus?

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Mimoriadne opatrenia na bystrickej UMB: Výučbu prerušia
23
Galéria
Zdroj: UMB

Rektor Univerzity Mateja Bela po prerokovaní v Pracovnej skupine UMB pre prijímanie opatrení v súvislosti so šírením koronavírusu SARS-CoV-2, vydáva v záujme predchádzania šírenia ochorenia COVID-19 niekoľko rozhodnutí. Píše sa o tom na webe bystrickej univerzity.

„Prezenčná forma výučby na všetkých stupňoch štúdia sa prerušuje s účinnosťou od 9. 3. 2020 od 12:00 do 22. 3. 2020, s možnosťou predĺženia podľa aktuálneho vývoja situácie. Rušia sa všetky stránkové hodiny študijných oddelení, referátov a pedagogických zamestnancov. Odporúča sa študentom komunikovať s uvedenými oddeleniami a zamestnancami výhradne elektronickou formou alebo telefonicky,“ uvádza sa na webe.

Vysokoškolákov čaká samoštúdium

Ako sa píše na stránke, pedagogický proces sa uskutoční formou samoštúdia alebo inými vhodnými metódami. Podrobnosti stanovia dekanka a dekani fakúlt UMB a nimi poverené osoby.

„Pre zamestnancov univerzity platí riadny pracovný režim. V prípade akýchkoľvek zmien vo vývoji epidemiologickej situácie budú zamestnanci informovaní o ďalšom postupe,“ uvádza ďalej UMB.

Hromadné akcie zrušili

Univerzita žiada študentov, aby počas prerušenia výučby opustili študentské domovy (s výnimkou zahraničných študentov). „V prípade, že bude zaznamenaný výskyt ochorenia COVID-19 v študentskom domove, študenti sa budú musieť podrobiť karanténnemu režimu,“ spomína sa na stránke.

S účinnosťou od 9. marca 2020 od 12:00 sa rušia všetky hromadné podujatia organizované v priestoroch UMB. „Žiadame zamestnancov a študentov, aby pravidelne sledovali webovú stránku univerzity a univerzitné e-mailové schránky,“ dodáva univerzita.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM