Jakub Forgács Iné športy

Koronavírus je výzvou aj pre Banskobystrický maratón: Konať sa bude v novom termíne

Náročná epidemiologická situácia na Slovensku a v celej Európe sa dotkne aj veľkého bežeckého sviatku v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus je výzvou aj pre Banskobystrický maratón: Konať sa bude v novom termíne
20
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk

Ako sa píše v oficiálnom vyjadrení organizátorov Banskobystrického maratónu Petra Faboka a Miroslava Štrbu, stoja pred ťažkými rozhodnutiami. „Ich výsledkom je zmena termínu Banskobystrického maratónu. Pôvodný termín 6. jún nezaručuje dostatočné externé podmienky zlúčiteľné s potrebnou kvalitnou prípravnou aktivitou na strane organizátora, ani vhodnosť realizovať masové športové podujatie s tisíckami účastníkov a divákov – najmä s ohľadom na bezpečnosť zdravia,“ uvádzajú.

„S ohľadom na všetky nám známe okolnosti sme stanovili nový dátum konania Banskobystrického maratónu,“ píšu organizátori s tým, že nový dátum je 24.október 2020.

„Vzhľadom k rozdielnemu času západu Slnka oproti júnovému obdobiu, budeme upravovať časy jednotlivých štartov tak, aby sme zachovali jedinečnosť večernej atmosféry a vyhli sa neskorým nočným hodinám,“ uvádzajú so slovami, že všetky informácie nájdete v upravených propozíciách na stránke podujatia a postupne aj na sociálnych sieťach.

V súlade s presunom termínu z júna na október, predĺžili organizátori aj možnosť registrácie za momentálne zľavnené štartovné do 31. augusta 2020. V prípade akýchkoľvek otázok, ohľadom nového dátumu alebo detailov k harmonogramu či registrácii sa môžete ozvať na info@marathonbb.com, kde vám radi odpovedia.

Zábery z minuloročného Banskobystrického maratónu si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Banskobystrický maratón 2019
20
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM