Ivana Kováčiková Správy

Kontrola hygienikov pod Urpínom: Ako dopadlo bystrické plážové kúpalisko?

Dôležité info pre milovníkov vodných radovánok. V Banskej Bystrici kontrolovali kvalitu vody a možnosti kúpania sa. Výsledok vás zaiste poteší!

Ilustračný obrázok k článku Kontrola hygienikov pod Urpínom: Ako dopadlo bystrické plážové kúpalisko?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

V spádovom území banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva sa nenachádzajú prírodné kúpaliská. Návštevníci regiónu však majú možnosť využívať sezónne letné kúpaliská a vonkajšie bazény, ktoré im počas letnej turistickej sezóny sprístupňujú prevádzkovatelia ubytovacích zariadení.

„V prevádzkovaní kúpalísk neboli zistené žiadne nedostatky, ktoré by si vyžadovali vykonanie nápravných opatrení,“ konštatovala vedúca odboru hygieny a odborníčka hlavného hygienika SR pre hygienu životného prostredia a zdravia Kvetoslava Koppová z RÚVZ v Banskej Bystrici. v súvislosti s prevádzkou sezónnych letných kúpalísk v okrese Banská Bystrica a Brezno.

Jediné v okrese

V okrese Banská Bystrica je v prevádzke len plážové kúpalisko v meste pod Urpínom. „Prevádzkovatelia uvedených kúpalísk požiadali RÚVZ Banská Bystrica o uvedenie priestorov kúpalísk do prevádzky a dostali naše súhlasné rozhodnutia,“ dodala Koppová. Ako tiež poznamenala, už 24. mája požiadal o uvedenie časti priestorov kúpaliska do prevádzky majiteľ plážového kúpaliska v Banskej Bystrici, ktoré je súčasne najväčším v spádovom území.

"Na základe preukázanej vyhovujúcej kvality vody v bazénoch a výsledkov štátneho zdravotného dozoru celkovej pripravenosti kúpaliska vydal RÚVZ súhlasné rozhodnutie na prevádzku starého a nového plaveckého bazéna, detského a tiež Baby bazéna a časti jazera, ktoré je využívané na kúpanie. V neskoršej etape požiadal o vydanie rozhodnutia RÚVZ na prevádzkovanie atypického bazéna, dvoch detských šmykľaviek a starého detského bazéna, ktorý je využívaný na vodné atrakcie,"pri­blížila Koppová.

Do 15. septembra

Za kúpaciu sezónu sa v našich podmienkach považuje obdobie od 15. júna do 15. septembra. Podľa Koppovej sú v súčasnosti v okrese Brezno prevádzkované – Letné kúpalisko Podbrezová, vonkajšie bazény pri penzióne Schweintaal v Braväcove, verejné kúpalisko v obci Jasenie, vonkajší bazén Hotela Polianka Horná Lehota – Krpáčovo. Bazény v zariadení Chata Limba, Bystrá a Hotela Biela Medvedica, Bystrá budú využívať len ubytovaní návštevníci, najmä letné detské tábory. Nové Letné kúpalisko AQUA – RELAX Lívia pribudlo v Brezne – Zadné Hálny.

Čítajte tiež:

Veľký PREHĽAD cien kúpalísk: Koľko zaplatíme za vodné radovánky v Bystrici a okolí?

HLASUJTE: Aký by mal byť ďalší osud bystrického Domu kultúry?

Zistenie, ktoré Bystričanov nepoteší. Ako to aktuálne vyzerá s mestským vláčikom?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM