Správy

Koniec covidovej kliniky v Bystrici: Pracovisko nemocnice už slúži všetkým pacientom

Klinika bola zriaďovateľom, ministerstvom zdravotníctva, počas kulminujúcej druhej vlny pandémie nového koronavírusu určená za tzv. covidovú.

Ilustračný obrázok k článku Koniec covidovej kliniky v Bystrici: Pracovisko nemocnice už slúži všetkým pacientom
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Na II. Psychiatrickej klinike SZU Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici po niekoľkomesačnom obmedzení otvorili v utorok pracovisko na liečbu nelátkových závislostí a denný psychiatrický stacionár Lúč. Informovala o tom banskobystrická nemocnica na sociálnej sieti.

Návrat do normálu

Klinika bola zriaďovateľom, ministerstvom zdravotníctva, počas kulminujúcej druhej vlny pandémie nového koronavírusu určená za tzv. covidovú, kde poskytovali zdravotnú starostlivosť psychiatrickým pacientom, ktorí boli pozitívni na ochorenie COVID-19 a vyžadovali si starostlivosť za zvýšených hygienicko-epidemiologických opatrení

„Pracovisko pre liečbu nelátkových závislostí má desať lôžok, oddnes je otvorených osem. Denný psychiatrický stacionár má 15 miest a pacientom bude k dispozícii jeho celá kapacita,“ tvrdí nemocnica s tým, že tlak na znovuotvorenie pracovísk bol už zo strany pacientov veľký.

Ďalšie aktuálne správy

Potrebný reštart

„Nielen čakatelia na základnú liečbu, ich rodiny, ale aj abstinenti po mesiacoch čakania už veľmi pociťujú potrebu znova sa zaradiť do jednotlivých liečebných procesov, klubov a terapií,“ zdôrazňuje nemocnica.

„Liečba patologického hráčstva a iných nelátkových závislostí je s II. psychiatrickou klinikou pevne spätá už od roku 1993. Vtedy na Slovensku novú metodiku liečby vypracoval odborník Ludvik Nábělek spolu s kolegami. Za takmer tri desiatky rokov pomohli na klinike stovkám závislých pacientov z celého Slovenska,“ dodáva Rooseveltova nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM