Monika Obrtalová Rôzne

Konečne zo Sliača na dovolenku letecky!

Už tento týždeň sa uskutoční z civilnej časti letiska na Sliači prvý charterový let. Ďalšie lety s turistami smerujúcimi na dovolenku do Antalye a Burgasu by potom mali nasledovať v niekoľkodňových intervaloch. Civilné lety by sa tak obnovili po viac

Začiatkom mája 2009 sa totiž začala rekonštrukcia vzletovej a pristávacej dráhy vojenskej časti letiska, ktoré tvorí podstatnú časť komplexu a prevádzka civilného letiska bola prerušená. Ako povedal riaditeľ letiska Ľubomír Krupár, v apríli prešli auditom Leteckého úradu, ktorý potvrdil pripravenosť letiska na prevádzku. „V týchto dňoch vláda pre nás zagarantovala aj krytie poistných udalostí,“ dodal.

Vojaci budú civilistom poskytovať všetky letové prevádzkové služby. Odbavovanie pasažierov bude mať už ale na starosti spoločnosť Letisko Sliač a jeho asi 30 zamestnancov. Tí boli po celý čas uzatvorenia letiska a rekonštrukcie vzletovej plochy doma so 60-percentnou mzdou. Letisko už predvlani v civilnej časti zrekonštruovalo vybavovaciu plochu pre lietadlá, bolo postavené nové parkovisko s oplotením a zrealizované boli tiež inžinierske siete pre výstavbu pripravovaného nového odletového terminálu.

Vedenie letiska sa ale podľa riaditeľa nechce uspokojiť len s charterovými sezónnymi letmi. „So všetkými zainteresovanými hovoríme aj o možnosti zavedenia pravidelných letov,“ pripomenul. Vo výhľade sú linky do Prahy, Viedne a Bydgosci. Všetko sú to najbližšie letiská s možnosťou napojenia do celého sveta.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM