Monika Obrtalová Rôzne

Konečne víťazstvo!

V 32. kole hokejovej Tipsport extraligy privítala Žilana na svojom ľade chlapcov spod Urpína. Barani nastúpili na ľad s úmyslom konečne prekonať sériu viacerých prehier, čo sa im napokon aj podarilo.

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 Banská Bystrica 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 57. Houdek – 8. Heizer, 34. Jokila, 53. Hričina. Rozhodovali: Gašparík – Gavalier, Snášel, vylúčení: 9:6, navyše: Dlouhý (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1377 divákov.

Zápas sa začal vo vysokom tempe. Hvila sám pred Lacom minul pravú žrď, na opačnej strane zasa Sivák prestrelil bránku ležiaceho Chorošuna. V 6. minúte sa opäť zapotil žilinský gólman, ktorý zlikvidoval samostatné úniky Luntera a Hvilu. V následnej presilovej hre súpera už ale kapituloval, keď strelecký pokus Grmana pred ním úspešne tečoval Heizer. V 13. minúte mohol vyrovnať Tomáš Sýkora, puk po vyrazenom Kubišovom pokuse však namieril mimo brány.

V prostrednej časti hry sa obe mužstvá sústredili viac na hru zo zabezpečenej obrany a šancí bolo pomenej. V prvej desaťminútovke zaujali len možnosti hosťujúceho Bambúcha a domácich Lineta s Kubišom, ktoré sa však neujali. V 30. minúte sa dostal do samostatného úniku Kokavec, ktorého zakončenie brankár zmaril. V následnej početnej výhode sa už ale nemýlil Jokila a z bezprostrednej blízkosti poslal bekhendom puk druhýkrát do siete.

Do záverečnej tretiny vybehli Bystričania s cieľom spoľahlivo brániť svoje vedenie. Žilinčania sa len ojedinele dostávali k ohrozeniu súperovej brány. Jednu z mála šancí mali Drábek s Nemcom, ktorí ale nenašli recept na skvelo chytajúceho Chorošuna. V 53. minúte unikol obrane súpera Kokavec a presne mierenou strelou zvýšil už na rozdiel troch gólov. V závere sa dokázali predsa len presadiť aj Žilinčania, Houdek však už len znížil na konečných 1:3.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Nie som spokojný s výkonom ani výsledkom. Od prvého striedania sme robili obrovské individuálne chyby, prehrávali sme osobné súboje a slabo sme korčuľovali. Súper mal navrch, z čoho pramenili vylúčenia a z nich sme inkasovali. V druhej tretine sme si vypracovali niekoľko šancí, ale tie sme veľmi zle riešili. My sme nevyužili ani jednu z našich početných výhod a zákonite sme pykali. Som veľmi naštvaný na dnešný výkon, chcelo to viac agresivity, tvorivosti, úsilia a bojovnosti.“

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: „Mali sme dobrý vstup do zápasu. Prvá tretina bola výborná, vytvorili sme si príležitosti i prečíslenia. Hrali sme trpezlivo, čakali sme na chybu súpera, ktorá prišla a dvoma strelenými gólmi sme si poistili víťazstvo. V závere to bolo z našej strany nervózne, ale dokázali sme už stretnutie dotiahnuť do víťazného konca. Ďakujem chlapcom, že i napriek maródke zabojovali a pred Vianocami bodovali naplno.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM