Aktualizované Jakub Forgács Správy

Kolóny a hromžiaci vodiči: Aktuálne zábery z hraníc Bystrického okresu

Sprísnené opatrenia priniesli aj väčšie problémy. Mnohí vodiči v stredu ráno stáli a ešte aj stoja v dlhých kolónach na hraniciach okresov.

Ilustračný obrázok k článku Kolóny a hromžiaci vodiči: Aktuálne zábery z hraníc Bystrického okresu
14
Galéria
Zdroj: čitateľ

Od polnoci platí na Slovensku zákaz vychádzania. Skončí sa až v pondelok 13. apríla minútu pred polnocou. Má však aj niekoľko výnimiek.

Tvoria sa dlhé kolóny

Zákaz vychádzania sa nevzťahuje na cestu do zamestnania, nákup pre seba či niekoho iného, cestu do zdravotníckeho zariadenia, pohyb v prírode v rámci okresu, či cestu za starostlivosťou o blízkeho. Ak však chce niekto odísť na chalupu v prírode v inom meste, nemôže.

Hoci premiér Igor Matovič uviedol, že „cieľom týchto opatrení nie je obmedzovať, ale chrániť životy“, mnohí vodiči hromžia. Pri prechode z okresu do okresu čakajú v dlhých kolónach desiatky minút.

„Na hraniciach okresov sa pripravte na kontroly a dotazník, ktorý budete musieť vyplniť. Z dôvodu kontrol počítajte so zdržaním, ak nemusíte, necestujte a zostaňte doma,“ upozorňujú krajskí policajti na svojej facebookovej stránke.

Ako to vidia vodiči?

„Nemám slov, ktoré by sa mohli zverejniť,“ stroho reagoval Ondrej. Podobne nahnevane a miestami až vulgárne reagovali aj viacerí komentujúci na sociálnejších sieťach.

Trochu miernejšia bola Michaela Iskrová, ktorá sama stála v kolóne pred Nemeckou vyše hodinu: „Túto situáciu musíme zvládnuť, aj keď je to ťažké. Ale ak chceme, aby bola naša krajina taká, ako predtým, treba niečo pre to obetovať. Aj keď to bude mať svoju cenu, že neuvidíme rodinu a cesta do práce bude trvať o niečo dlhšie, ako sme zvyknutí,“ napísala nám.

Ako doplnila, rozhodnutie treba rešpektovať. „Myslím, že lepšie je dodržať karanténu a opatrenia ako zaplatiť vysokú pokutu. Táto situácia na cestách bude určitý čas. Treba si na to zvyknúť a hlavne jazdiť bezpečne a brať ohľad aj na druhých aj na seba, ak nechceme ohroziť celú rodinu a seba,“ dodala Michaela.

Lucia Polónyová, ktorá išla po R1-tke a potom do Sielnice, prešla bez problémov. „Hliadka bola veľmi milá a ústretová. Nechcela nás obmedzovať, prebehlo to bez vypisovačiek. Dokonca mi poskytla aj potrebné informácie,“ uviedla pre Dnes 24.

Zábery z hraníc okresov Banská Bystrica, Zvolen či Brezno nájdete v priloženej fotogalérii. Ak máte tiež fotku z kolóny, pošlite nám ju na bystrica@global24.sk aj s krátkym popisom!

.

V OBRAZOCH: Dlhé kolóny na hraniciach Bystrického okresu
14
Galéria
Foto: Michaela Iskrová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM