Správy

Kolíková poverila predsedov správnych súdov: Kto povedie ten v Bystrici?

Správne súdnictvo sa na prvom stupni presunie od januára 2023 zo všeobecných súdov na tri špecializované správne súdy v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Kolíková poverila predsedov správnych súdov: Kto povedie ten v Bystrici?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) v piatok poverila/vymenovala dvoch úspešných kandidátov na predsedov správnych súdov pre Bratislavu a Banskú Bystricu. V Bratislave súd povedie Eva Behranová a v Banskej Bystrici Peter Molčan. Oboch odporučila vymenovať výberová komisia. Kolíková o tom informovala na sociálnej sieti.

„Využila som túto možnosť a poverila som ich v plnosti všetkými úlohami, oprávneniami, ktoré predseda správneho súdu má a je mi potešením, že som tak mohla urobiť už dnes, pretože to dáva obrovskú príležitosť, aby projekt správneho súdnictva bol v plnosti úspešný,“ uviedla ministerka.

Behranová bola ako sudkyňa Krajského súdu v Trnave jediná uchádzačka o post predsedníčky Správneho súdu v Bratislave. Molčan príde na banskobystrický správny súd z pozície predsedu senátu správneho kolégia Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Správne súdnictvo sa na prvom stupni presunie od januára 2023 zo všeobecných súdov na tri špecializované správne súdy v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Ich vytvorenie schválil parlament a odobrila prezidentka SR Zuzana Čaputová na jar 2022.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM