Hokej

Kľúčový bystrický obranca s disciplinárnym trestom. Koľko si nezahrá?

V prípade Jordona Southorna riešila disciplinárna komisia situáciu zo zápasu, v ktorom nastúpila Banská Bystrica na ľade Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Kľúčový bystrický obranca s disciplinárnym trestom. Koľko si nezahrá?
Zdroj: TASR

Obranca Banskej Bystrice Jordon Southorn v piatkovom zápase proti Nitre nenastúpi. Ako informoval Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na webe hockeyslovakia.sk, rozhodla o tom disciplinárna komisia (DK) SZĽH na svojom štvrtkovom zasadnutí.

„V prípade Jordona Southorna riešila situáciu zo zápasu 43. kola Tipsport Ligy, v ktorom nastúpila Banská Bystrica na ľade Popradu. Obranca hostí sa v 37. minúte dožadoval vysvetlenia, prečo si má ísť sadnúť na trestnú lavicu. Po chvíľkovej komunikácii s čiarovým arbitrom začal hokejkou intenzívne búchať o mantinel, následne ju odhodil spolu s rukavicami na ľad a vytočený odišiel do šatne,“ píše sa na stránke.

Southorn podľa hockeyslovakia.sk inkasoval trest v hre za napádanie rozhodcov. Z tohto dôvodu nebude môcť odohrať najbližší jeden zápas svojho tímu.

Pre bystrického obrancu to však nemusí byť jediný trerst. „Ďalší trest mu nemohol byť udelený kvôli chybe v zápise o stretnutí – časový údaj disciplinárneho previnenia v zápise nebol totožný so skutočným časom disciplinárneho previnenia,“ píše sa na stránke s tým, že po oprave zápisu sa týmto prípadom bude DK SZĽH ďalej zaoberať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM