Jakub Forgács Kultúra

Kino v bazéne sa teší rastúcej popularite: Takýmito lahôdkami láka Bystričanov...

O premietanie filmov pod holým nebom prejavuje záujem stále viac divákov. Študenti banskobystrického gymnázia pokračujú s projekciami v Kine v bazéne aj počas leta. A pre ľudí si pripravili premietanie naozajstných filmových lahôdok.

Ilustračný obrázok k článku Kino v bazéne sa teší rastúcej popularite: Takýmito lahôdkami láka Bystričanov...
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti Gymnázia J. G. Tajovského v Banskej Bystrici sa do školy vracajú aj večer a úplne dobrovoľne. Kino v bazéne, ktoré je v areáli školy, im totiž ponúka kvalitné filmy úplne bezplatne. S myšlienkou, ako využiť nefunkčný a zarastený priestor na nádvorí gymnázia, prišli banskobystrickí študenti Slavo Sochor a Roland Maťaš už vlani.

Ako sme vás informovali pred pár dňami, už tohtoročné otvorenie Kina v bazéne zaznamenalo veľký záujem zo strany divákov, kedy ich prišlo až 180. Minulotýž­dňové premietanie filmu Kandidát prilákalo do areálu banskobystrického gymnázia dokonca až vyše 280 divákov. Len pre porovnanie, na desať filmových projekcií sa minulý rok prišlo pozrieť vyše 900 ľudí, čo už teraz značí, že toto číslo bude pravdepodobne prekonané. Vieme, na aké filmy sa môžete tešiť v júli. A budú to naozaj dobre vybrané filmové lahôdky.

Kino v bazéne – júlový program

  • štvrtok 10. júla 2014 o 21:00 – GRAVITÁCIA
  • štvrtok 17. júla 2014 o 21:00 – HRANA – 4 FILMY O MAREKOVI BREZOVSKOM
  • streda 23. júla 2014 o 21:00 – HON
  • štvrtok – sobota 24. – 26. júla – festival Rockscape HUDOBNÉ KINO V BAZÉNE
  • štvrtok 31. júla 2014 o 21:00 – KLUB POSLEDNEJ NÁDEJE

V druhom ročníku Kina v bazéne autori projektu pripravili dvakrát toľko podujatí než vlani, a nielen filmových, ale i divadelných a koncertných. Do kina pod holým nebom zavítalo aj Divadelné Safari. Pokračovať chcú celé leto až do septembra, ako im to dovolí počasie.

Foto a video: Kino v bazéne

Kino v bazéne prináša lákavé filmy aj v júli
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM