Jakub Forgács Kultúra

Kiná na Slovensku začínajú premietať: Bystričania si však musia počkať

Ani vy ste sa už nevedeli dočkať, kedy sa vyberiete na dobrý film do kina? Brány bystrického kina sa zatiaľ neotvorili.

Ilustračný obrázok k článku Kiná na Slovensku začínajú premietať: Bystričania si však musia počkať
Zdroj: TASR

Po zverejnení správ o uvoľnení opatrení spojených s karanténou od 20. mája (4. fáza) mnohých Bystričanov zaujímalo, či sa otvorí aj kino Cinemax. Musia si však ešte počkať.

Dočkáme sa v najbližších dňoch

„Čakáme na ďalšie informácie a detaily od Úradu pre verejné zdravotníctvo a hlavného hygienika, ohľadom našich povinností a hygienicko-bezpečnostných opatrení, ktoré musíme splniť pred samotným otvorením kín,“ uvádza Cinemax Banská Bystrica na svojej facebookovej stárnke.

„Presný termín otvorenia našich kín vám preto oznámime až v najbližších dňoch,“ píše sa na stránke.

Nariadenia ÚVZ SR

Diváci budú musieť v divadlách, kinách, počas koncertov či iných umeleckých predstavení sedieť tak, aby dodržali dvojmetrové rozstupy. Dvojsedačku alebo dve sedadlá vedľa seba môžu prevádzkovatelia predať iba na požiadanie, a to pre rodinných príslušníkov alebo pre partnerov. Vyplýva to z opatrenia ÚVZ SR, ktoré nadobudlo účinnosť.

Pred každým predstavením musia prevádzkovatelia dezinfikovať dotykové plochy, ako sú kľučky, držadlá či pulty. Predaj a konzumácia pokrmov a nápojov je zakázaná. Zrušiť sa musia všetky miesta na sedenie vo foyeroch. „Návštevníci po zakúpení vstupeniek musia zaujať svoje miesto v sále,“ uvádza sa v nariadení.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM