Jakub Forgács Rôzne

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na bystrickom gymnáziu!

Školu opúšťali ako úspešní maturanti, dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice Gymnázia Mikuláša Kováča. Študovali tam napríklad operný spevák, herečky, hudobníci či novinári.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na bystrickom gymnáziu!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorí sa, že škola je dobrá vtedy, keď sa môže pochváliť svojimi absolventmi. Medzi také školy sa nepochybne radí aj Gymnázium Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici. V priebehu svojej histórie jej brány opustilo mnoho absolventov, medzi ktorými nechýbali viaceré známe či úspešné mená. A to napríklad aj tieto:

Zakladateľ Rock Reunion aj herečky

V zozname známych žiakov školy nechýba viacero hudobníkov. Patria medzi nich Ján Rusko, operný spevák – sólista v švajčiarskom Zűrichu, Opernhause, Oliver Šipkovský, ekonóm, no hlavne líder rockovej kapely RockFor, tvorca, interpret a promotér hudobno-výchovných, environmentálnych a protidrogových koncertov pre ZŠ, SŠ v celoslovenskej pôsobnosti či Radovan Oravkin, člen a zakladateľ punk-rockovej kapely Rock Reunion.

Mnohí absolventi Gymnázia Mikuláša Kováča sa však uchytili aj ako divadelníci. Dôkazom sú Veronika Fekiačová, bývalá interná, momentálne hosťujúca herečka v BDnR a pedagóg v ZUŠ J. Cikkera, Barbora Kederová, divadelná a filmová herečka a muzikálová speváčka, Denisa Hlásna, spolurežisérka a herečka Divadelného súboru a Štúdia mladých Jána Chalupku v Brezne a Zuzana Miklošková, filmová a divadelná herečka.

Absolventi v médiách i na poste hovorkyne

Bývalí gymnazisti však našli uplatnenie aj v médiách. Patria medzi nich Martina Záchenská, moderátorka v Rádiu Viva a Adam Bačkor, redaktor a moderátor rádia Regina, Lumen, Anténa, One, Best FM, atd. Benjamín Šimko je dokonca pracovníkom internetovej televízie Európskeho parlamentu v Bruseli.

Školu navštevoval aj Marcel Pecník, ktorý je poslancom mestského zastupiteľstva a autorom niekoľkých národopisných a historických kníh a publikácií (Sásová, Radvaň, Šálková). Marek Dvorský pracuje pre Centrum európskych inštitúcií v Bruseli ako regionálny zástupca BSK a Alexandra Gačevičová je asistentkou veľvyslanca v Haagu, predsedníčka delegácie EÚ – Srbsko, členka Výboru pre zahraničné veci, členka podvýboru pre ľudské práva a politická a ekonomická poradkyňa. Lavice tohto banskobystrického gymnázia drala napríklad aj Soňa Valášiková. Tá pôsobí ako hovorkyňa Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Bratislave.

Čítajte tiež:

Hudobní skladatelia aj finalista televíznej šou: Pozrite, kto všetko dral lavice na bystrickom gymnáziu

Novopečená učiteľka (24) na bystrickom gymnáziu: Občas si ma mýlia so žiačkou, ale poriadok v triede si viem urobiť :)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM