Monika Obrtalová Hokej

Keď neprší, aspoň kvapká!

V 16. kole hokejovej Tipsport extraligy sa na ľade Popradu zopakovalo semifinále predchádzajúceho ročníka. Banská Bystrica zmietaná krízou prišla s malou dušičkou na podtatranský ľad a dokázala nakoniec "kamzíkom" uchmatnúť 2 body. Cenné ví

HK AutoFinance Poprad – HC'05 Banská Bystrica 4:5 pp (1:1, 1:1, 2:2 – 0:1)

Góly: 18. Vaic, 38. Kraft, 49. Takáč, 55. Kuľha – 14. Bendík, 33. Tománek, 43., 57. Hričina, 61. Sýkora. Rozhodovali: Mullner – M. Junek, P. Ševčík, vylúčení: 3:5, navyše: Tománek (B. Bystrica) na 10+10 min. za nešportové správanie presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1429 divákov.

Posledné negatívne výsledky Popradčanov sa odzrkadlili na návštevnosti a tak sa aj dnešný zápas odohrával v komornej kulise. Bystričania zvolili od úvodu aktívnu ofenzívnu taktiku a prevzali iniciatívu. Domáci na nich nasadili do bránky ich exspoluhráča Fedora, ktorý zmaril nebezpečné akcie Kútneho, Kokavca a Haverinena. V 10. minúte reflexívne vyrazil gólovú strelu Tománka. Skóre sa po prvýkrát menilo v 14. minúte, keď Bendík ušiel Suchému a umiestnil puk pomedzi nohy Fedora. Napriek tomu, že Poprad si veľa šancí nevypracoval, dokázal jednu z nich premeniť na vyrovnávajúci gól, keď po buly vypálil z prvej Novotný a puk jemne tečoval Vaic do šibenice.

V úvode prostredného dejstva zmaril Kostúr tutovky Kuľhu, Kmiťa, Takáča a Krafta. Obraz hry sa zmenil a bol to pre zmenu Poprad, ktorý mal viac z hry. V 31. minúte sa dostal do úniku Kuľha a o minútu neskôr Brejčák, ale proti obom Kostúr čaroval a držal hostí nad vodou. Množstvo nepremenených šancí potrestali hostia gólom v 33. minúte, keď Tománek zasunul do prázdnej bránky po ideálnej prihrávke Jokilu. Hostia sa po góle opäť častejšie dostávali pred Fedora, ale v závere tretiny sa opakoval rovnaký scenár. Dve minúty pred sirénou si medzi kruhy nakorčuľoval Kraft a strelou švihom vyrovnal.

Bystričania sa však aj po tretí krát dostali do vedenia. Strelu Marcineka v 43. minúte vyrazil Fedor rovno pred Hričinu, ktorý poľahky dorazil. Poprad však aj do tretice vyrovnal po takmer identickej akcii, keď vyrazený puk od Kostúra šikovne dostal za čiaru Takáč. V 55. minúte sa Popradčania po prvý krát dostali do vedenia, pod čo sa opäť podpísal vyrazený puk. Strelu Hulta poslal Kostúr pred Kuľhu, ktorý bezpečne namieril do voľného priestoru. Ich radosť však trvala len dve minúty, pretože Hričina šikovne tečoval strelu Hubu a bolo opäť vyrovnané. V predĺžení sa priklonilo šťastie na stranu hostí, keď strela Sýkoru sa pomaly dokotúľala za bránkovú čiaru.

Zdroj: TASR

Keď neprší, aspoň kvapká!
1
Galéria
pp-bb
27
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM